Zaterdag 21 september, speelronde 3, prachtige weersverwachting

Zaterdag 21 september, speelronde 3, prachtige weersverwachting, uitgestald terras… wat heb je nog meer nodig voor een fijne zaterdag???
JEUGDTEAMS DIE KOMEN KNALLEN !!!! En dat deden ze allemaal!!!

In een lekker ochtendzonnetje speelde de F1 zijn derde wedstrijd tegen OKV.
We begonnen sterk, speelden goed samen en kwamen al snel op voorsprong. Toch deed onze tegenstander leuk mee en hadden we het, mede door hun superspeler, het tweede kwart toch wat lastiger. Scoren ging even moeizaam, maar goed om te zien dat we wel bleven knokken voor elke bal. 7-3 voorsprong met rust.

In de rust aangegeven dat sommige jongens op een andere manier moesten gaan verdedigen, in de ‘zone’. En dat deden ze perfect de tweede helft. De ene na de andere bal werd onderschept en OKV kwam er niet meer aan te pas. Door goed samenspel knalden wij wel bal na bal erin, en ook nu gunden de kids elkaar weer een doelpunt. Maar liefst 16(!) goals in de tweede helft, en slechts 2 tegen. Eindstand dus 23-5! 🥳

KV Purmer E3 – AWDTV E2, het zonnetje was lekker aan het schijnen en de E3 had veel zin in de wedstrijd. De eerste helft moesten wij hard werken om vrij te lopen. Want niet alleen wij, maar ook AWDTV was erg goed in verdedigingen. Als wij de bal hadden onderschept kwamen er mooie schot kansen maar helaas ging nog niet alles in de korf. Na de rust bleven wij super goed verdedigen en gingen de schotjes er wel in!! Hierdoor kregen wij een mooie uitloop en heben wij uiteindelijk de wedstrijd gewonnen! Wat hebben deze toppers weer hard en goed gewerkt! En ook extra dank je wel aan onze invaller van de F1!! Ook die heeft het super goed gedaan. De coach is weer trots op het team!

Purmer E2 tegen Furore E1.
We wisten van te voren dat het een lastige wedstrijd ging worden. We zijn ze als eens eerder tegengekomen en we weten dan ook dat het een sterke tegen stander is.
Maar met volle moed gingen wij de wedstrijd in. De afgelopen twee trainingen hebben we veel geoefend op verschillende technieken en dit was zeker terug te zien in de wedstrijd.
We zagen de 4-0 techniek langskomen, we probeerde een doorloopbal te maken en we wisten wanneer we een aangever en afvanger moesten neerzetten.
Vooral het afvangen, zodra de tegenpartij een kans had om te schieten zorgde we er voor dat we de bal weer in onze handen kregen.
Helaas hebben we met een eindstand van 1-12 verloren. Maar wij hebben het super goed gedaan !!

Purmer E1- Bep E3
Na de E2 mocht het andere deel van ons team aantreden tegen BEP! Een derby altijd spannend, en de tegenstanders werden al herkend van school en verjaardagen! Na een toespraak van wel 3 coaches was het vizier scherp!! En we begonnen met mooie aanvallen en veel kansen!
Gelukkig gingen ze er nu wel in, en hoeveel pech de E2 had, het geluk was wel bij de E1.
Maar het geluk dwongen we ook af, we stonden voor elkaar klaar en vingen goed de ballen af!

Iedereen kwam aan bod en bijna iedereen kon zijn of haar mooie kansen afmaken, oprecht een team prestatie!!
Met een mooie verdiende overwinning van maar liefst 12-0 gingen we met bezwete en rode hoofden het veld af!
Trots op jullie!!

Met alweer 2 wedstrijden in gedachten, mocht de D2 vandaag starten tegen Kleine Sluis D1.
Nou eerlijk, we moesten even slikken, want zo klein was deze sluis niet. Met minstens 7 lange kindjes stond deze tegenstander al op tijd bij ons clubhuis. Toch wel even spannend, want we hadden nu wel iets aan ervaring opgedaan met een enkel lang kindje verdedigen (en op aanvallen), maar met een heel team vol is het toch wel andere koek. Met een goede voorbespreking waar we veel aandacht hebben gegeven aan “ons eigen kracht” en een paar tips over hoe om te gaan met lange armen, gingen alle toppers het veld in.
Binnen no-time werd een knaller van een aanval neergezet en stonden we voor. Als de benzine van een auto, de batterij van een elektrische fiets, de Redbull van Max verstappen en zon op zonnepanelen, was dit eerste doelpunt de bron voor ons vertrouwen… DIT KUNNEN WIJ!!! De D2 beheerst over verschillende potjes die opengetrokken werden: Snelheid, slimheid, doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen, rust en beheersing. Et Voilà, dan blijkt dus dat deze kanjers overal toe in staat zijn!!  De puntjes bleven in Purmerend, de ervaring hoe om te gaan met oudere en langere tegenstanders hebben ze weer meegepakt en het team samen met 2 toppers van invallers uit de D1 konden weer samen trots zijn op hun teamprestatie!
Op naar volgende week, we kunnen haast niet wachten!!!

Twee pittige nederlagen achter de rug voor de D1 maar afgelopen weekend zouden we wellicht meer kans hebben tegen Blauw Wit  Iedereen had er wel weer zin in, dat was een goed teken.
Onze eerste aanval leverde meteen een goal op vanaf de stip door Lynn. Ondanks de kleine slordigheden in ons spel, lieten we onszelf veel meer zien dan in de twee voorgaande wedstrijden. Veel strijdlijst, onderscheppingen door met name Noah, druk zetten in de aanval. Qua stand ging het dan ook gelijk op, 3-3 met rust. Gelukkig kon iedereen wat we echt nog wel goed konden korfballen.

Ook de tweede helft ging het gelijk op. Teams waren aan elkaar gewaagd, wat de nodige spanning opleverde in de eindfase. Ook verdedigend was dit te zien bij ons, maar gelukkig profiteerde Blauw Wit hier niet van. Aan de andere kant schoot Lieke ons uiteindelijk met 2 goals naar een 6-5 verdiende overwinning.
Toch was dit een echte teamprestatie. Met zijn allen de hele wedstrijd gebikkeld. Trainingsoefeningen terug laten keren in de wedstrijd.
De trainers zijn trots!

Purmer C1 – Groen Geel C3
Waar we misschien allemaal inmiddels wel wat last van gekregen was het gevoel van: “zucht, als we maar niet weer verliezen, of wat kunnen we doen om het toch beter voor elkaar te krijgen”… Maar dan is daar gelukkig toch het geen wat er even nodig was voor vertrouwen, een stukje plezier maar vooral weer even geloof in onszelf en elkaar!!  Dit weekend hebben we met de C1 onze eerste overwinning binnen weten te slepen. Dit was geen “lucky” potje maar echt verdiend gewonnen. Met goed spel en leuke (vooral ook nieuwe) combinaties die we op trainen hebben geoefend, maar ook met veel strijd en spanning aan het eind van de wedstrijd werd er een 6-5 op het scorebord als eindstand gehangen!!  Verdiend!!

Purmer B1-Furore
Poeh……We zijn nog even aan het bijkomen van een wedstrijd die alles in zich had….
Furore is een geduchte tegenstander waar we even alles tegen moesten geven.  En dat het zonnetje scheen was lekker, maar op het veld was er ook een verhitte strijd.
We begonnen al snel met de voorsprong. We maakten geweldige loopbewegingen, bouwden rustig de aanval op of maakten juist wat meer tempo. Hieruit kwamen prachtige kansen en hele mooie punten.
De verdediging kon sterker, we lieten hier en daar wat steekjes vallen. Hierdoor kon Furore gelijk met ons opkomen. We kwamen zelfs op achterstand. Toch gaven we niet op en de spanning liep daardoor hoog op. Langs de kant bij de ouders, in het veld, maar ook de coaches waren fanatiek. Mooi om te zien dat iedereen alles geeft!
Met een mooie uitslag van 8-7 gaan we dubbel genieten van het weekend!

Purmer A1 – Aurora/DKV A1
Na een verliespartij tegen KZ (14-10) en een overwinning op Blauw-Wit /Oranje Nassau stond gisteren de wedstrijd tegen Aurora/DKV op het programma. Bij de basisopstelling moesten we het doen zonder Tessa, Coen (andere bezigheden), Brady (stond in de file vanwege de Dam tot Damloop) en Mike (nog steeds knieblessure). De plaats van Brady werd ingevuld door Aimée van de B1 die zich prima staande heeft gehouden. Na een snelle 1-0 voorsprong uit een vrije bal ging het tot 2-2 nog wel gelijk op maar daarna wist de tegenstander een gat van vier doelpunten te slaan en te consolideren tot aan de rust, 3-7. De eerste tien minuten van de tweede helft wisten de A-tjes het in de verdediging goed dicht te houden, maar doordat het scoren, ondanks wat doorwisselen maar niet wilde lukken (wel wat kansjes gehad en ook wat pech met uit de korf draaiende ballen) wist Aurora de overwinning naar zich toe te trekken, 4-10. Het zat er deze keer helaas niet in om 1 of meer punten te pakken, hoewel Aurora er na de rust maar drie ingooide met de kanttekening dat zij ook nog enkele opgelegde kansen hebben gemist.
We gaan deze week op de trainingen weer werken aan het scorend vermogen (waarvan ik zeker weet dat ze dit beter kunnen) en het verdedigen, zowel individueel als collectief (waarvan ik zeker weet dat het beter moet). Als iedereen zich hiervoor inspant kunnen we volgende week tegen KZ proberen revanche te nemen.

En dan is speelronde 3 voorbij. Wat een mooie resultaten, niet alleen de winstpunten, maar ook de leermomenten, de gezelligheid en plezier.
Volgende week helaas de laatste thuis speelronde, zien we dan ook iedereen weer langs de lijn, op het terras of in het veld!?