Het laatste speelweekend voor de jeugd van KV Purmer..

Het laatste speelweekend voor de jeugd van KV Purmer.. en de laatste kans voor een paar ploegen op een medaille…

Eindelijk was het zover dit weekend voor de F1; kampioen worden!!
Het was erg fris deze ochtend. En ook het eerste kwart waren we niet helemaal fris. Waren we dan toch stiekem een beetje zenuwachtig? Terwijl we hebben laten zien dat we super goed kunnen korfballen. Maar vandaag speelde tegenstander OKV simpelweg heel goed, dus we moesten echt aan de bak. Verdedigend waren we niet scherp in het begin. Wie verdedigt nou welk kindje? Hoe moesten we ook alweer een dakje maken? Werk aan de winkel dus.
En dat gebeurde in het tweede kwart. Sneller en beter overspelen, verdedigend overal weer tussen en als een malle terugrennen bij balverlies. Daardoor toch een goede 4-9 ruststand.
Deze pauze deed ons echter niet goed. We waren in slaap gesukkeld. OKV kwam verdiend terug tot 8-9. Dit gaan we toch niet laten gebeuren he? Tot 9-10 bleef het spannend. Maar in het vierde kwart liet de F1 weer zien waarom we ongeslagen bovenaan staan. Ballijnen werden verdedigd, goed samenspel en spelplezier waren de ingredienten voor een toch wel zwaarbevochten 9-15 overwinning. En daarmee waren we nu dan echt kampioen!! 🥳🏆
Trots op deze toppers. Per wedstrijd zien we ze groeien in hun ontwikkeling, zowel de ‘oudjes’ als de ‘jonkies’.

AWDTV E2 – KV Purmer E3, wat een spannende ochtend zou het worden! De E3 zou namelijk (gedeeld)kampioen kunnen worden als zij op deze zaterdag de wedstrijd zouden winnen. En AWDTV liet dat niet zomaar gebeuren! We hebben hard moeten werken tijdens deze wedstrijd! In de eerste 10 minuten hebben wij 1 doelpunt gemaakt en meteen kwam AWDTV terug met een tegen doelpunt. Na het eerste rust moment gingen wij los! We hebben super goed verdedigd, waardoor wij vaak en snel de bal kregen. En dit werd dan ook vaak een mooie aanval. We hebben hard gewerkt en laten zien waarom wij kampioenen zijn! Want er waren weer mooie aanvallen, mooie doelpuntjes en de bal gaat steeds sneller het veld door. Daarbij kan dit team mega goed verdedigen! We hebben de wedstrijd gewonnen met 1-7 en zijn daarom Kampioen!! Super knap voor een nieuw team! En natuurlijk ook weer dank je wel aan de toppers van de F die ons bij deze( en ook de andere) wedstrijd(en) hebben geholpen! Jullie waren weer super! De coach is super trots op het team!

Furore E1 tegen Purmer E2
Bibberend van de kou begon de laatste veld wedstrijd. De kinderen hadden er zin in en er heerste een gezellige sfeer op het veld. We waren goed aan elkaar gewaagd. We bleven dichtbij onze tegenstanders en hielde ze goed in de gaten. Het spel ging snel. We waren opgewarmd, en daar kwam de eerste poging…. Raak 0–1 voor ons. De tegenstanders lieten dat er niet bij zitten en daar kwam de 1-1. De snelheid bleef erin, we gooide strakke ballen en vingen de bal goed af. We bleven aan elkaar gewaagd we mochten nog eens scoren. Maar de tegenstanders ook. De laatste 10minuten gingen van start met een stand van 4-2. Maar wat er in de laatste minuten gebeurde…
We raakte afgeleid. Waardoor werden we afgeleid hoor ik je denken. Dat is de vraag: waren we moe, keken we naar de vliegtuigen in de lucht, Hadden we geen zin meer ( de coach weet het nog steeds niet) De tegenstanders konden vrij lopen ze maakte hiervan gebruik. De ene naar de andere bal ging er in. Met een eindstand van 10-2 eindigde deze laatste veld wedstrijd. We kijken terug op een mooi veld seizoen. We hebben wedstrijden flink gewonnen maar we hebben ook flinke tegenslagen gehad. Van laatste uit de E2 poule naar de kampioenschap in E1 poule. Wij zijn trots op onze kanjers.

Bep E3 – Purmer E1
Afgelopen donderdag hebben we op de training ons kampioenschap al mogen vieren, omdat we toen met het hele team E1/E2 waren!!
Maar als je denkt de kids doen rustig aan tijdens de wedstrijd vandaag, vergeet het maar…!!!
Misschien kwam het ook omdat we tegen BEP moesten 😉, dus dat betekend tegen bekende, vriendinnen en familie!! Dan wil je natuurlijk wel laten zien waarom we kampioen zijn!!
…en dat deden de kids!!
Mooie lange ballen maar vooral de snelheid met omschakelen was echt top!! We kregen meteen mooie kansen en waren zeer effectief!!
Zo effectief dat de scheidsrechter vroeg of de tegenstanders een Superspeler er in mochten zetten…. 😉😂!
We lieten ons geen moment verslappen en iedereen kreeg zijn of haar kansen en (bijna) iedereen scoorde! Super trots!!
Met een mooie eindstand van
0-9 sloten we het eerste veldseizoen af!!
Super trots en dankbaar!

.. en zoals vorige week verteld.. het sprookje van de D2 liep door.. het spannende stuk was voorbij. Maar zoals in elk sprookje is er voor het einde een stuk in het verhaal waar de prins zijn prinses kust, de ridder zijn gevecht nog 1x vecht, waar de draak nog 1x verslagen dient te worden en waar de laatste korfbalwedstrijd van de D2 in een land hier ver vandaan (lees Anna Paulowna) gespeeld moest worden..
Dussss, je stapt uit de auto het strijdveld op, kijkt naar je voeten en denkt: HUH GRAS? Als in ECHT GRAS? Als in… GATVER OOK MODDER? Oke, oke, 1e hindernis genomen.. toestemming om vies te worden ✔️ en dan.. de grote meiden van Kleine Sluis trotseren… en wat deden ze dat geweldig!!!! De hele wedstrijd de 0 weten te behouden is echt een staaltje teamwork! En de hele wedstrijd knokken voor 4 geweldige doelpunten was enigszins geruststellend voor ons hart (de 30 die we gemist hebben zorgen namelijk voor wat hartkloppingen). 0-4 was genoeg voor het kampioenschap BAMMMMM!!!
En zoals elk sprookje eindigt zeggen wij dan nu ook als trotse coaches:  We leven als kampioenen naar de zaal en gelukkig ❤️

Blauw-wit D1 – Purmer D1
De laagste veldwedstrijd begonnen we best aardig. Maar al snel kwamen we in neerwaartse spiraal waarin niets meer wou lukken. En dan zie je altijd dat bij de tegenstander alle ballen raak zijn. Met 8-1 gingen we rusten.  Na een peptalk en een hoop gemopper. Begonnen we goed aan de 2e helft. Verdedigend gaven we veel minder weg. Maar helaas lukt het aanvallend niet. Paar mooie pogingen, die helaas niet raak vielen.
Laatste kwart was voor de meeste de koek op. Passes kwamen niet meer aan. Deze wedstrijd was het niet voor ons.

GG C3 – Purmer C1
De laatste wedstrijd van het seizoen stond dit weekend op het programma. Na 2 zeer goede trainingen afgelopen week leek iedereen zeer gemotiveerd te zijn om deze wedstrijd te gaan winnen. Dit was ons eerder ook gelukt tegen deze tegenstander, dus dit gaf enige vertrouwen om het gewoon te gaan fixen.
De eerste helft liep het enigszins moeizaam. In de tweede helft was er niet veel keus meer dan DOORZETTEN. En dat deden alle kids. Daardoor hebben we de punten mee naar Purmerend kunnen nemen en deze najaarscompetitie weten af te sluiten met een winstpartij. Op naar de zaal!

Furore-KV Purmer B1
Voor het eerst dit seizoen moesten een aantal hun wekkertje zetten, want we moesten vroeg op. Vroeg uit de veren om antwoord te geen op de vraag: “Worden we kampioen of niet?”
De thuiswedstrijd hadden we met één punt voorsprong gewonnen. We waren dus behoorlijk aan elkaar gewaagd.
De B1 had de afgelopen weken laten zien dat ze er voor wilden gaan. Dit zagen we tijdens de trainingen, maar ook zeker bij de wedstrijden.
Het was fris vanochtend en we zagen een hoop gespannen gezichten, zowel bij de kinderen als het publiek. Laten we het maar niet over de coaches hebben….
De spanning van ons allen had de weerslag op de wedstrijd. Het lukte gewoon niet helemaal zoals we het zelf graag wilden.
Furore liep gelijk met ons op. Soms voor, soms achter we stonden en vaak een gelijke stand.
De eindstand was dan ook: 7-7.
Ja ja, de B1 mag zich dan opnieuw kampioen noemen!
Wat een seizoen weer. Opnieuw kunnen we zeggen dat we ongelofelijk trots zijn op ons team. Hun inzet, tactiek en positiviteit maakt dat dit team gaat als een malle.
Ja, ik heb vandaag een traantje gelaten langs het veld, ondanks dat het beter kon. Ik ben trots op ons team. Ik ben trots op mijn medecoaches voor hun enorme toewijding. ik ben trots op het publiek dat elke week langs de lijn staat.
We gaan nog even nagenieten van alle mooie momenten van dit seizoen en dan lekker warm naar de zaal toe!

Aurora/DKV A1 – Purmer A1
Slechts een paar weken geleden verloren de A-tjes met 4-10 van deze tegenstander (de uiteindelijke kampioen). De meeste tegendoelpunten werden toen gemaakt uit doorlopen. De afgelopen week is hier op trainen de nodige aandacht aan besteed en tijdens de voorbespreking is het belang van onder andere het voorverdedigen en het niet instappen nog even benadrukt. Met name verdedigend ging het over het algemeen prima, met de wetenschap dat je natuurlijk niet altijd een tegendoelpunt kan voorkomen. Na een kwartier stond het nog 0-0, waarbij het aan Purmerkant, ondanks goede lange aanvallen, niet lukte om te scoren. In het laatste kwartier van de eerste helft wist Aurora toch zes keer te scoren, waar de A-tjes slechts twee goals tegenover konden zetten. In de tweede helft in grote lijnen hetzelfde spelbeeld; een sterk verdedigend Purmer, er werden maar weinig kansen weggegeven en de kansen die Aurora kreeg kon zij niet verzilveren. Sterker nog, de A-tjes hebben na de rust geen enkele tegengoal geïncasseerd. Het grootste probleem voor Purmer zat in het afronden van de kansen, die zijn er genoeg geweest en op basis van de hele wedstrijd was een punt toch zeker verdiend geweest. Uiteindelijk is het 6-4 geworden maar ondanks de nederlaag kunnen we terugkijken op een prima pot van de A1 met veel inzet (daar lag het zeker niet aan). Als het aanvalsspel en het scoren nog wat opgeschroefd kunnen worden zijn we op de goede weg.

En dan kijken we terug op niet alleen een zeer succesvolle najaarscompetitie, maar ook op een “geluk met het weer”-competitie, een periode waar weer nieuwe jeugdleden zijn gestart, waar trainers en coaches hebben geleerd, genoten, hard hebben gewerkt met hun ploegen maar vooral trots zijn op alle winst EN verliespartijen.. alles bij elkaar maakt dat we als club groeien… groeien in aantallen maar vooral in de saamhorigheid. Iedereen strijd met en voor elkaar inclusief het publiek.