Zaterdag 5 oktober… het weekend waar verschillende kansen op kampioenschappen

Zaterdag 5 oktober… het weekend waar verschillende kansen op kampioenschappen voorbij kwamen..
Waar de Fjes hun wedstrijd helaas niet gespeeld werd.. Maar waar genoeg publiek in de auto sprong om heel Noord Holland weer te bezoeken.

Roda E2 – KV Purmer E3
Vandaag zou het een spannende wedstrijd worden, aangezien onze E3 kampioen kon worden! En dat voor een team dat dit seizoen voor het eerst in de E competitie speelt. Dat het een pittige wedstrijd zou worden, wisten wij vooraf. Roda wil namelijk net zo graag kampioen worden. Vanaf het begin van de wedstrijd was het al spannend. Eerste doelpuntje van ons werd helaas afgekeurd, maar al vrij snel werd er opnieuw gescoord. Wij moesten deze wedstrijd al onze technieken goed gebruiken, Roda daagde ons echt uit. Helaas stopte van onze kant het scoren, maar wij bleven goed strijden voor de bal. Deze zaterdag is het helaas niet gelukt om kampioen te worden, maar aankomend weekend gaan wij het gewoon nog een keer proberen! Deze toppers van de E hebben in ieder geval goed laten zien dat zij een mooie wedstrijd neerkunnen zetten met goede aanvallen en dat zij goed zijn in het verdedigen. En natuurlijk dank je wel aan onze topper van de F1 die ook deze week ons weer te hulp kwam! Je hebt het goed gedaan. De coach is trots op het team!

KVZ E2 – Purmer E2
We moesten Tegen de nummer 1 van deze E poule. Van te voren zeiden we dan ook ‘ hun zijn goed maar wij zijn beter’!
Het was een moeizame start we moesten echt even wakker worden. Na 3 weken thuis spelen  in de middag naar uitspelen vroeg in de ochtend. Het was toch wat moeilijker dan gedacht.
We moesten vooral weer even inkomen met het verdedigen. Helaas maakte de tegenstander hier gebruik van en werd er hierdoor flink gescoord. De eerste 10minuten waren gelukkig snel voorbij. Even een peptalk in de rust en snel weer door. We waren beter en wisten waar de knelpunten lagen. Maar helaas kwamen wij moeilijk langs de tegenstanders. Het scorebord bleef voor ons op 1 staan en KVZ liep aardig uit. We bleven doorgaan, ook al zagen we de scoren van de tegenpartij oplopen. Gelukkig bleven we goed samen spelen, We keken naar elkaar en we namen de verdediging van elkaar over als we zagen dat je teamgenoot er nog niet bij was. ‘Snel weer terug en door’
Met een eindstand van 1-16 (wat zeker niet zoveel hoorde te zijn) gingen wij wat terneergeslagen naar huis.
Dit was een wedstrijd waar we veel van kunnen leren. We kunnen terug kijken op wat er goed ging, en waar we meer gebruik van moeten maken. Maar ook naar wat er de volgende keer beter kan, waar lopen we tegen aan en waar wil je zelf nog aan werken.
Het belangrijkste is dat we ons best hebben gedaan en bleven doorgaan.
En ondanks deze wedstrijd waar we veel van kunnen leren. ( maar snel gaan vergeten) Vieren we ook een beetje feest want we zijn toch ook kampioen geworden met de E1!

DTS E1 – Purmer E1
Vandaag mochten we een naar Enkhuizen, en mochten we proberen onder het genot van het heerlijke zonnetje de punten mee te nemen naar Purmerend!!
En dat was belangrijk!! Want als we de punten vandaag binnen haalden konden we vandaag al
in deze E poule kampioen worden….!
De ploeg van DTS was gegroeid, zowel in aantal kids als in hun korfbal technieken! Ze wisten goed wat ze tegen ons moesten doen en probeerde goed te verdedigen en de ballen er tussen uit te pakken!!
Maar dat lieten we natuurlijk niet zomaar gebeuren, even weer op scherp zetten en goed en slim spelen zoals we op de trainingen doen!’ Dat is zo mooi en leuk om te zien als eruit komt waar we op trainen!! Zo trots!!
Iedereen had zijn eigen aandeel in de wedstrijd en we werkte super hard voor elkaar!!
Het resultaat was dan ook ……………Kampioen!!!!
Helaas mistte we een deel van de ploeg waardoor we het donderdag nog eens goed gaan vieren!!!
Maar wat zijn we trots op het samenspel, de groei die we door maken maar vooral het werken voor elkaar!!
DTS gaf ons naast complimenten ook een paar boetes 😉 (lees ouders waren zo vol van de spanning dat ze niet op de borden hadden gelet met parkeren), maar dat mag de pret niet drukken!!!

DTS vs Purmer D2 ,onze eerste kans op het kampioenschap.. onze eerste keer als Dtjes en dan al mogen strijden voor het kampioenschap is echt een prestatie op zich. Neemt niet weg dat je alles op alles wilt zetten om dit dan ook te realiseren..
.. en potverdikkie, dan ben je naast het Sprookjesbos, met prachtig weer, geweldig publiek en een team vol talent.. en dan eindigt deze wedstrijd vandaag niet in het sprookje wat we voor ogen hadden… is dat balen??? Natuurlijk!!! Maaar lieve mensen, sprookjes bevatten altijd een “spannend” stuk voor het een mooi einde kan worden.
En als we realistisch zijn, DTS is het spannende stuk in ons sprookje. Met ruim 2 jaar ervaring meer, gemiddelde lengte veel langer, en goede schutters, waren zij vandaag het spannende gedeelte in ons prachtige verhaal!!!
We weten waar we het hebben laten liggen en het mooie is: dat is niet iets wat we niet kunnen of beheersen.
Volgende week krijgen wij een 2e kans om te shinen en te vechten voor: Ze leven nog lang en gelukkig!!!!
We kunnen niet wachten ❤️

Een lastige uitwedstrijd voor onze toppers uit de D1. Thuis verloren we met maar liefst twintig goals verschil. Voor vandaag was het dus ‘schade beperken’ en  leren van onze fouten.
Na een goede en fanatieke trainingsweek, begonnen we eigenlijk best aardig aan de wedstrijd. Verdedigend zaten we er goed bij, alleen kwamen we aanvallend moeizaam uit de verf. Het duurde dan ook ruim vijf minuten voordat KZ pas haar eerste goal kon maken. Complimenten voor onszelf. Toch slopen er daarna wat foutjes in bij ons. Simpele doorloopballen bijvoorbeeld, onnodig. Ondanks wat kansen kwamen wij jammer genoeg niet tot scoren in de eerste helft; 5-0.

In de tweede helft was het weer tijd voor nieuwkomer Lucas om minuten te maken. En wat deed hij het goed, prima ballen afgevangen. Sowieso zat er veel meer ‘schwung’ in onze aanval. Meer beweging, zelfs diepe lijnen waarop we zo oefenen de laatste weken. We beloonden onszelf dan ook met een mooie verdiende goal. Verdedigend waren we eventjes niet zo scherp en kregen we in no-time weer vijf goals om ons oren. En waar we er verdedigend wel goed bij zaten, schoot KZ simpelweg te goed. De tweede helft wisten we uiteindelijk 4 knappe goals te maken en ondanks de grote achterstand, vierden we elk doelpunt! Helaas verliezen we deze wedstrijd met 15-4, maar mogen we toch echt wel trots zijn op onze inzet vandaag. We hebben het KZ op onze manier soms toch best lastig gemaakt en hebben we geleerd van de vorige wedstrijd.
Volgende week de laatste ronde. Daar gaan we gewoon weer voor de winst 💪

KZ-KV Purmer B1
Tja….Wat zullen we ervan zeggen….We moeten er nog een beetje van bijkomen…
Na een matige wedstrijd thuis tegen KZ, mochten we het nu uit tegen ze proberen. De eerste helft begonnen we opnieuw matig Slordige ballen, slordig vangen en in de verdediging kon het ook beter. Dit zorgde ook voor wat frustratie bij de kinderen. We hoorden wat gemopper over dat het steeds niet wilde lukken.
Toch gingen we met de voorsprong de rust in.
Na wat oppeppende woorden van de coaches begonnen we aan de tweede helft.
En man, man, man! Wat was dat een genot om te zien! Wat een prachtige aanvallen met prachtige loopacties, tempo en afronden.
Dit resulteerde in een ware puntenregen!
Met een eindstand van 9-25 hadden wij een stel trotse kinderen.
Het was een waar genot voor het publiek. We zagen een stel trotse ouders en familieleden.
Het gevoel van ons als coaches is moeilijk te omschrijven. Deze wedstrijd had alles. Trots! Trots! Trots

Teleurstellingen en blijdschap beide emoties waren aanwezig in de teams.. maaaaar niet getreurd, er zijn nog steeds kansen op die medailles. En misschien wel het allerbelangrijkste, er zijn nog steeds kansen om op het veld geweldig talent te aanschouwen (met of zonder medailles), want elke topper van de jeugd van KV Purmer is geweldig, zet zich in en mag genieten van welk resultaat dan ook!