Zaterdag 21 januari een uit-weekendje voor de meeste…

maar voor sommige een uit-thuiswedstrijd, want die bleven in Purmerend! En voor een paar ploegen ook een lekker vrij weekend!
Onderstaande jeugdploegen nemen u maar al te graag mee in het wekelijkse wedstrijdverslag..

Zkc’31 was de club die onze E3 ontving op de vroege ochtend. Even hadden we wat twijfel of we wel op de goede plek in de zaal stonden, want er waren wel hele lange kindjes die daar stonden. Dit bleek wel de goede tegenstander te zijn, dus hebben we even goed besproken: verdedigd is verdedigd, of je nou groot op klein bent!! Met deze gedachte gebeurde het onverwachte.. niet normaal goed hoe onze kids verdedigde vandaag!!! Met vreugdedansjes in de rust hebben we gevierd dat we daar een berenpartij aan het spelen waren!
Superrrrrrrrrr zuur als je voelt dat dit een partij gaat zijn voor punten, en dat dit uiteindelijk gebeurd. Maaaaaar hoe fijn is het om te weten dat dit niet aan onze kanjers lag!!! Met een vertekende uitslag, maar met alle credits, dansjes, een prachtig doelpunt en de wetenschap dat we B-E-L-A-C-H-E-L-I-J-K goed waren, gingen we weer weg. Persoonlijke winstpuntjes dus, minstens zo belangrijk 😍

Ondertussen waren in Purmerend onze andere helft van de E2/E3 combinatie gestart aan hun wedstrijd..

Vandaag moesten we uit tegen BEP. De kindjes hadden er zin in vandaag!!!! En dat was ook te zien in het veld. Ondanks we er een paar tegen kregen bleven we vechten voor de ballen. We hebben ze zien rennen, vliegen, springen, duiken en zelfs tijgeren voor de ballen! Daaruit zijn dan ook prachtige doorloopballen en schoten uitgekomen. Ze hebben een hele goede wedstrijd gespeeld en je ziet ze stuk voor stuk allemaal groeien. We hebben uiteindelijk verloren met 8- 4. Maar het ging de 2de helft zo goed dat we er maar 1tje tegen kregen en 2 hebben gescoord. Dus stiekem hebben de de 2de helft een beetje gewonnen!
TROTS❤️❤️❤️

En dan was daar de zwaar verwachte pot in het programma van de D1 tegen WWSV

WHOOOOO!!!!! Zijn die grote kinderen onze tegenstanders?????
Dit was de eerste reactie van onze Purmer D1 kids.
Maar dat maak niks uit als wij onze snelheid gebruiken en kunnen we gewoon een goede wedstrijd spelen.

In de eerste paar minuten moesten we toch een beetje wennen aan die grote tegenstanders.
We kwamen dan ook op een 1-0 achterstand, waarna we dan ook al snel de gelijkmaker scoorde, en toen was het geloof er we kunnen hier gewoon een goed resultaat halen.
Hoe verder we in de wedstrijd kwamen hoe beter we werden, de energie steeg het bal tempo ging om hoog en steeds meer ballen werden onderschept.
Uiteindelijk wisten ook deze lastige wedstrijd te winnen met 5-2 waarin we echt als team hebben gestreden als leeuwen!!

Ook de B2 mocht weer de auto in klimmen voor hun wedstrijd, want na de kerstvakantie en een vrij weekend, mochten ze deze zaterdag er weer tegen aan in Huizen.
Helaas doordat we niet zo scherp waren kwamen we al snel 3-0 achter en gingen met 5-0 de rust in.
Gelukkig hebben we ons de tweede helft herpakt en is het uiteindelijk 6-3 geworden.
Weer genoeg om aan te werken, maar we hebben natuurlijk ook hele mooie dingen gezien van onze B!
Op naar de volgende wedstrijd!

Zoals we al zeiden.. een aantal jeugdploegen waren lekker vrij, en een aantal hebben geweldige wedstrijden gespeeld!
En wat een samenhorigheid en beleving was er weer op te merken bij het publiek!! Geweldig toch dat alle jeugd zo’n achterban heeft? Van opa’s en oma’s, tot ooms en tantes, vrienden, buren, daar weer familie van en andere coaches.. en ga zo maar door!!!!
Al dit is nodig om te groeien met onze jeugd, en wat doen ze dat… stuk voor stuk!!