Zaterdag 14 januari.. de eerste thuis-zaterdag van 2023!!

.. zaterdagochtend 08:30uur, de deuren van de Vaart gaan open en iedereen druppelt letterlijk binnen. De ideale weersomstandigheden om lekker te genieten van onze jeugd binnen in de zaal!!!
De aftrap was zoals gewoonlijk weer vroeg en voor onze jongste toppertjes…

Vandaag mocht de F1 weer een wedstrijd spelen! Badhoevedorp F2 kwam op bezoek! Iedereen had er zin in, en wat waren deze twee teams aan elkaar gewaagt!  Wij kwamen eerst goed voor met drie punten, waarop Badhoevedorp op een gegeven moment weer terug kwam en we zelfs gelijk kwamen te staan. Na goed overspelen, verdedigen en veel schieten werd de eind uitslag uit eindelijk 5-4 voor ons!! Wat is de F blij met deze overwinning!!! En de coach is natuurlijk super trots op deze toppers. Ze groeien iedere wedstrijd, en gaan steeds beter korfballen! Het was een leuke en spannende wedstrijd, op naar de volgende wedstrijden.

Vandaag moest de E3 tegen Roda, een nieuwe tegenstander voor het team!
En ons nieuwste lid Emily kwam ons daar bij versterken! Dit is weer de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, en daar moesten we wat laten zien. We hebben prachtige schoten, mooie doorloopballen en goed samenspel laten zien. Ondanks dat hebben we toch verloren met 1-6. Maar we gaan met opgeheven hoofd weer op naar de trainingen om met zijn allen nog beter te worden.

Ook de E2 mocht genieten van versterking van
één van de nieuwe aanwinsten in de E-jeugd! Esmee haar allereerste wedstrijd ooit!!!! Vandaag was ook de dag dat een aantal van onze E2 spanning voelde omdat de laatste wedstrijd van 2022 ook tegen KZ was, ennnn dat was een lesje incasseren die we toen kregen.. dus er was 1 doel vandaag: WE GAAN NIET MET EEN NUL OP HET SCOREBORD NAAR HUIS!!! En beloven is waarmaken.. KZ was nog net zo sterk als de vorige keer… MAAAAR wij hebben onszelf weten te verbeteren!! 2 prachtige afstandschoten lieten de NUL verdwijnen en heeft het team zich gehouden aan de afspraak, de gemaakte teamafspraak.. en een teamafspraak kan je alleen maken als je een team bent! En dat zijn we!!
Op naar de volgende teamafspraken waarin we het gewoon weer gaan proberen met zijn allen!

Tegelijk met de E2 speelde de E1 in de zeer druk bezochte Vaart!

De E1 kent tot nu toe een zeer zwaar zaalseizoen. Alles verloren en weinig zicht gehad op een overwinning. Toch staan we elke week weer vol goede moed aan de start van de wedstrijd.

En zo ook vandaag tegen KZ. Het baltempo lag enorm hoog aan beide kanten, waardoor we mooie snelle aanvallen konden neerzetten. Dewi schoot ons naar 1-0. Via 1-1 kwamen we zelfs op een 3-1 voorsprong door Finn en Lieke. Wat speelden we goed dat eerste kwart, lang geleden dat we weer zulke stralende koppies zagen.
Helaas zakten we daarna wat weg qua niveau. Het tempo lag erg hoog, dat brak ons een beetje op. Verdedigend lieten we wat steekjes vallen waardoor KZ zelfs voor kwam met 3-4. Via de 4-4 van Finn werd het 4-6 met rust.

Ook het derde kwart was niet ons beste. Toch kwamen we veel meer aan aanvallen toe dan in de andere zaalwedstrijden. Helaas geen doelpunt voor ons dit kwart, wel 4-8.
Het einde van de wedstrijd schoten we weer uit de startblokken. Binnen 6 minuten scoorde Lieke maar liefst 4 keer. KZ had het zichtbaar moeilijk, maar helaas konden we net de aansluitingstreffer niet maken. We namen risico de laatste minuten om de bal te bemachtigen. Helaas scoorde KZ hier nog een keer uit, 8-10.

Weer verloren, maar eindelijk weer eens een wedstrijd waarin we mee konden strijden! Super trots op alle kids. Hopelijk houden we dit niveau nu vast.

En zoals altijd, is het na de E wedstrijden tijd voor de D1!

Deze week een tegenstander die we nog niet eerder zijn tegengekomen: Zkc.
Dit betekende dan ook dat we nog niks van hun wisten kwa spel en dus volledig op ons eigen spel moesten gaan focussen.

De wedstrijd ging vol energie van start de kids gaven meteen 100% wat heeft geleid tot mooie combinaties, strak verdedigen en mooie goals.
We namen dan ook meteen de leiding in de wedstrijd en met rust stond het dan ook al 6-1.
Tweede helft bood ons dan ook ruimte om dingen uit te proberen waar we van kunnen leren! Ook dit deden de kinderen weer super goed.
Met een eindstand van 8-2 kunnen we weer trots zijn op onze toppers, niet perse omdat ze gewonnen hebben maar met name omdat ze zich steeds weer door ontwikkelen wat super knap is!!!

Na het fluitsignaal bij de D, werden snel de palen omgewisseld en kon de C1 van start!

De C1 kwam uit tegen Haarlem vandaag.. met een eindstand van 4-11 sloten zij de wedstrijd af… Helaas helaas wederom verloren, met een groot verschil. En toch vind ik dat dit niet helemaal het klasse verschil weerspiegeld.
Want in mijn optiek was die niet zo groot.

Aan het begin van de wedstrijd hadden we het lastig met het verdedigen van de doorloopbal van Haarlem en een fase in de 2de helft waarbij de tegendoelpunten iets te makkelijk vielen.
In grote fases van de wedstrijd waren we minstens gelijkwaardig, wisten we bij vlagen mooie aanvallen op te zetten maar hadden we het vizier niet helemaal op scherp staan.
We hadden er echt een paar meer kunnen scoren en dan is het gat ineens niet zo heel groot meer.

Al met al best een aardige wedstrijd, waarin we zeker ook goed partij wisten te bieden.
Waar we zeker ook de bal nog aan het verkeerde shirtje gaven en waar we zeker ook de concentratie misten om Haarlem van scoren te houden.
Niet elke aanval liep even soepel, maar als we er doorheen kwamen was het gelijk een 100% kans.

Het klinkt na elke week misschien wat gek maar we worden echt wel beter en beter.
Er is nog het nodige werk aan de winkel maar iedereen maakt zijn/haar stapjes in de ontwikkeling.
Als dat eenmaal samen valt en met iets meer geluk aan onze zijde valt de score echt anders uit.
Iedereen weer zijn uiterste best gedaan, dat is en blijft de basis…

En dan zit het er alweer op de eerste thuisdag van het nieuwe kalenderjaar 2023. Waar de B kids nog even een dagje mochten ontspannen, heeft de rest van de jeugd geknokt in de wedstrijden, geïncasseerd en gescoord, gebaald en gejuicht.. het publiek weer genoten onder het genot van een kopje koffie en een koekje,  om vervolgens weer voldaan richting huis te gaan!