De laatste zaterdag van januari 2023…

De laatste zaterdag van januari 2023…
werd afgesloten met een vreselijke stank in de sporthal maar met hele mooie momenten bij een aantal van onze jeugdploegen!!

De F1 mocht dit weekend een wedstrijd spelen in de vaart tegen AW/DTV F1. Na twee lastige eerste 10 minuten kwam de aanval van purmer op gang! In het tweede deel van onze wedstrijd heeft de F1 van Purmer laten zien dat wij mega zijn gegroeid in het gooien van de bal, verdedigen en vooral ook de aanval. De score laat het misschien niet zien, maar in het tweede gedeelte van de wedstrijd heeft de F echt een paar mooie en lange aanvallen laten zien met daarbij ook nog eens mooie schot kansen. Helaas hebben we niet gewonnen, maar wij hebben een hoop geleerd en doorgevochten voor nog een paar mooie doelpunten! Bij de strafworpen hebben wij goed laten zien dat Purmer F1 ook nog eens goed kan scoren!
Hier kan je als trainer alleen maar trots op zijn!! Wat een toppers zitten er toch in onze F1!

Zowel de F1 als de E1 hebben deze zaterdag weer ontzettend veel doorzettingsvermogen laten zien, want hoe zwaar het soms ook is in de wedstrijd.. ze geven nooit op 😍

Voor de E1 stond er weer een zware strijd klaar tegen Blauw-wit. Op papier zouden we tegen hun een kans kunnen hebben op een mooi resultaat. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Maar snel bleek dat we verdedigend te kort kwamen. Dit resulteerde in veel tegen doelpunten. Gelukkig gingen onze aanvallen een stuk beter wat resulteerde in een paar mooie doelpunten. Maar tegen hun snelle counters waren onze kids (nog) niet opgewassen. En stapte we met 8-20 van het veld af. Van de week weer trainen en op naar volgende week.

De E2 stond vandaag een wedstrijd te wachten tegen Aurora uit Haarlem. Na veel verliespartijen, over de gehele E groep, mochten we eindelijk weer even genieten van winstpunten 😍
De gedachtes na de wedstrijd waren als volgt:

Oh mijn HEMEL, oh MIJN HEMEL, OH MIJN HEMELLLLLLLL.. WE HEBBEN GE-WON-NENNNNNN pfffff en hoe dan ook echt!!!
Een super spannende pot, tot in de laatste seconden was het zenuwslopend… ehhh voor iedereen om het veld dan heh… want de opgestelde E2 had nergens last van geloof ik! Ze speelden alle 6 alsof ze nooit anders hebben gedaan!! Alsof ze dachten: hallo, wat doen jullie nou hysterisch, jullie weten toch dat we kunnen korfballen?! 🤣🤣 ehhh ja, opzich wisten we dat wel.. maar als alles tegelijk in een wedstrijd wordt geshowd (ja serieus, sommige doorloopballen en counter-acties waren echt een showtje) dan wordt iedere toeschouwer een tikkeltje euforisch!
Pfff al nagenietend hebben we nog even laten weten aan de ouders dat iedereen een extra lekker toetje had verdiend die avond, puur voor het harde werken!!

En dan was het de beurt aan de D1, vandaag als hekkensluiter op het programma omdat de C en B lekker vrij waren.

Op papier stond er voor de D1 geen zware wedstrijd, maar wat maakte DSO D1 het ze lastig!

We konden niet echt lekker in de wedstrijd komen, veel slordige passes en soms verkeerde keuzes in wie we uit spelen om tot kansen te komen.
Combineer dat met niet altijd scherp verdedigen en je gaat een lastige wedstrijd tegemoet.
Ondanks dat kwamen we 2-0 voor, pfieuw!

In de rust was er duidelijk gesproken over dat er een tandje bij moest, want Dso kreeg teveel kansen.
De boodschap was niet helemaal overgekomen, want Dso kwam terug in de wedstrijd en we kwamen zelf op een achterstand van 2-3.

Toen moesten we echt eens laten zien dat we ook op karakter een wedstrijd kunnen spelen!
Met meer beleving en energie in de wedstrijd kan je een wedstrijd namelijk keren!
Gelukkig gebeurde dat dan ook in het laatste kwart van de wedstrijd en ging een ieder vol op in de strijd, super om te zien!
Er werden betere keuzes gemaakt met wie we aanspeelde om tot goede kansen te komen.
Dit alles was gelukkig nog net op tijd om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.
Eindstand 6-3 winst voor KV Purmer D1.
Ook de lastig wedstrijden moet je winnen, en dat hebben onze toppers gedaan!!!
Weer een ervaring rijker, die we mee kunnen nemen in onze bagage om beter te worden.

Met maar 4 jeugdwedstrijden deze zaterdag een iets wat korter verslag, maar zoals de intro al zei: met veel mooie momenten.
Kindjes die voor het allereerst scoorde, kindjes die mega veel scoorden, winstpuntjes en kei hard werken wanneer het niet zo goed gaat. Scheidsrechters die aan het leren zijn en dat toch maar gewoon even doen voor de jeugd en niet te vergeten ons trouwe fans die met een mega stank toch gewoon plaatsnamen in de zaal!! Wij hebben weer genoten!

Namens de jeugdcommissie

Print Friendly, PDF & Email

Related posts