Verslag Purmer D1

Vandaag gaan we richting Uitgeest. De D speelt tegen stormvogels.
Elize kan helaas niet mee spelen ivm blessure, maar ze is wel mee om haar team aan te moedigen.

In de 1e 10 minuten spelen Joost, Tessa, Sam en Djaya. Al in de eerste seconde scoort Stormvogels bijna. Dan heeft Purmer de bal en Djaya scoort het eerste doelpunt. Purmer krijgt veel kansen en er wordt veel op de korf geschoten, maar de bal gaat er niet in. Er staat ook veel wind, dus dat helpt ook niet echt mee. Dan scoort Djaya het 2e doelpunt, het staat 0-2 voor Purmer. Er komt een mooie doorloopbal, maar de bal gaat er net niet in. Tessa scoort en het staat 0-3. Sam schiet van een grote afstand en de bal gaat er net niet in. Joost onderschept de bal en Tessa scoort nog een doelpunt net voor het fluit signaal.

De 2e 10 minuten beginnen, Amerisse gaat erin en Tessa mag even uitrusten. Stormvogels heeft de bal en ze schieten meerdere keren op de korf. Ze scoren ook, maar deze wordt afgekeurd omdat het verdedigd is. Het spel staat een beetje stil bij Purmer en Stormvogels heeft meer balbezit. Amerisse doet heel goed mee, ze zit nog niet zolang op korfbal, maar wat doet ze het goed. Het blijft 0-4 en ze mogen even uitrusten.

Na de rust gaat Joost eruit en Tessa er weer in. De rust heeft ze goed gedaan, ze spelen weer beter over. Ze hebben ook weer veel kansen. Sam scoort het 5e doelpunt en het staat 0-5. Djaya scoort nog 2 keer maar deze zijn helaas afgekeurd omdat deze verdedigd waren. Dan fluit de scheidsrechter af en Sam schiet nog even de bal vanaf een grote afstand in de korf, ringloos! Mooi doelpunt maar deze telt helaas niet mee.

De laatste 10 minuten beginnen ze met 0-5 voor Purmer. Wat heeft Purmer toch weer mooie kansen. Er wordt weer veel op de korf geschoten. Purmer heeft veel balbezit en als Stormvogels de bal krijgt, wordt deze gelijk weer onderschept door Purmer. Er worden geen doelpunten meer gemaakt. Joost probeert het nog in de laatste seconde, maar deze gaat er net niet in. De scheidsrechter fluit af.

Purmer heeft gewonnen met 0-5. Wat een toppers zijn het toch ook!! Op naar volgende week!!