Matchday nummero 4!!!

Matchday nummero 4!!!Het herfstweer heeft ons weten te bereiken.. en de voorspellingen zagen er nat uit!Iets waar we geen invloed op hebben helaas, dus ook met een bar en boze weersvoorspelling gaat de jeugd van KV Purmer tot het gaatje, want daar trainen ze tenslotte keihard voor elke week!En wat blijkt dan opeens??? De kids zorgen niet alleen voor geweldige wedstrijden en een lach bij hunzelf, trainers en hun publiek.. maar ook de weergoden blijken dan opeens het beste met ons voor te hebben!!! De mist verdween binnen no-time, buienradar had alle kleine voorspelde buitjes weggepoetst, en onze gele zonnige vriend kwam even schijnen! Tijd om te knallen dus !Voor de F begon de wedstrijdbespreking al vroeg in de week. De tegenstander Stormvogels had wat personeelsproblemen en vroeg of wij daarin konden helpen. We hadden wat twijfels, maar de kids wilden het zelf dus nou huppatee, we gaan helpen!Een strakke planning binnen onze opstelling, maakte dat we 4 kindjes konden uitlenen.. iedereen had er zin in en maakte echt een super start!!! Al ons harde werken tijdens de trainingen komt er steeds een beetje vloeiender uit! Overspelen, plaatsen en vangen is nu gewoon onderdeel van onze routine! Yes, u leest nog steeds het verslag stukje van de F, en niet van een hoger team). Alle kids hebben een individuele schot- opdracht gekregen. Een afspraak met hun zelf om te werken aan een goed schot, en deze wedstrijd zagen we alle individuele opdrachten voorbij komen! Tijd voor uitbreiding in de opdrachten denken wij, want met 10 prachtige doelpunten hebben ze hun uitdagingen wel gehaald!! 3 “tegen” doelpuntjes staan er ook genoteerd, maar even tussen u en ons gezegd..(onze toppers speelden mee bij de tegenstanders, vult u de rest maar in

😉

Tevens werd er ook gestart met het kennismaken van de derde helft, want gezellig samen sporten is één ding, maar het samen afsluiten en nakletsen onder het genot van een limonade en een zoutje, is tenslotte net zo belangrijk!De volgende wedstrijd staat niet op zaterdag gepland maar word woensdagavond om 18:00uur gespeeld!!! Dus voor iedereen die de zaterdagen altijd te vroeg vind om te kijken… misschien dat deze tijd/ dag beter uitkomt!?Nadat de kids van de F van het veld waren, konden de toppers van de E2 het veld betreden! De kids van de E2 trainden donderdag al de sterren van de hemel, dat beloofde veel goeds voor de wedstrijd van dit weekend. Veel getraind op verdedigen. “Billen naar de korf” en “achteruit verdedigen”, zullen ze ondertussen niet gek worden van deze termen? En toen was het weer zaterdag, de koploper komt op bezoek. Een team met grote, snelle en ‘ervaren’ meiden. Eens kijken of we resultaten konden zien van onze goede training. Nou…dat zagen we al snel genoeg. Want wat stonden ze verdedigend weer te bikkelen met zijn allen. De tegenstanders kregen weinig ruimte om te schieten. Aanvallend hadden we meer moeite, weeeeeer die grote tegenstanders die het zo moeilijk maakten om makkelijk over spelen. 0-0 na het eerste kwart, supergoed gedaan. Dit werd doorgezet in het tweede kwart. Helaas scoorde Andijk een punt, 0-1 met rust. Na de rust probeerde de tegenstander meer op de doorloopbal te spelen. Dat is lastig om te verdedigen. Maaaaar….hier hadden we op getraind. En hoe tof is het dan om te zien dat je in de eerstvolgende wedstrijd hier al resultaat van ziet. “Achteruit verdedigen”, dat lukte gewoon heel vaak. En ja, een paar keer lukte het niet. Geen probleem, volgende week weer op oefenen. Hierdoor stond het na het 3e kwart 0-2. Het 4e kwart zag je de vermoeidheid toeslaan bij onze toppers. Niet gek na zo’n supergoede wedstrijd. Ondanks dat kwamen we aanvallend wel beter uit de verf. Helaas konden we onszelf niet belonen met een doelpunt. We stapten met 0-5 van het veld. Niets om voor te schamen tegen de koploper. Na de wedstrijd nog even gezellig met zijn allen wat gedronken en gesnoept, dat hadden we wel verdiend. Met de teamspirit zit het wel goed

💪

Wederom twee trotse trainers!Het veld werd ook na de wedstrijd van de E2 meteen weer in beslag genomen door de volgende strijders, namelijk Purmer E1, die hun directe concurrent ontving, de kids van Okv E1!De vorige confrontatie tussen beide ploegen werd beslist in het voordeel van Okv.Ons probleem zat hem toen met name in het verdedigen.Iets waar onze trouwe volgers van weten, is dat hier aan gewerkt is de laatste weken.Dus een mooi meetmoment om te kijken of daar nu verbetering in is gekomen.Ons doel was dan ook minder goals tegen krijgen, dan we de vorige keer kregen van Okv.Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging gelijk op en iedereen wist dat dit een leuke spannende wedstrijd zou gaan worden.Na de eerste tien minuten werden wij beter, het tempo ging omhoog en verdedigend kregen we ook meer controle. Als we dit vol wisten te houden dan konden wel eens gaan winnen dit keer!!En dat wisten onze toppers, tot de laatste minuut wisten ze de druk en het tempo hoog te houden.Ons doel verdedigend was dan ook behaald. Maar werd ook dik beloond door een super eindstand van 6-4!!Poeh he, trots trots TROTS!!Op Matchdag nummer 4 was er dan ook een belangrijke vraag die de D1 bezig hield:Kampioen of toch niet ?!?Was het nou vandaag dat de D1 kampioen kon worden? De hele week gonst het al van de geruchten. De lokale pers duikt er bovenop. Maar nee, de boot hielden we deze week nog even af. Waarom? Lekker korfballen en alleen kampioen worden, dat is na de afgelopen 3 wedstrijden het doel geworden. Dus komende week uit bij Haarlem vieren we het behaalde kampioenschap met elkaar!De week erop( 16de) doen we dat nog dunnetjes over met na onze laatste buitenwedstrijd een patatje en wat drinken in onze eigen kantine. Tot zover het programma van de festiviteiten. Want hoe kan het toch dat festiviteiten het gespreksonderwerp is geworden? Nou we nemen u even mee naar de wedstrijd van deze toppers.. We kunnen er lang of kort over zijn, dit was de beste wedstrijd tot nu toe!! Wat een energie, passie en inzet is er getoond. En de durf om nieuwe dingen die we trainen ook in de wedstrijd toe te passen. Er werd zelfs gezegd door iemand: “ik krijg gewoon bijna tranen in me ogen van die gasten, zo trots ben ik”.Dat het verlies een keertje gaat komen, is realistisch en aanwezig. Maar dat moment proberen de kids van de D1 en hun trainer/coaches zo lang mogelijk uit te stellen. De trainer/ coaches lopen over van trots en zien het als een feestje om dit team te mogen trainen! Als hekkensluiter de de kanjers van de junioren op het programma!!De kleine jeugd ziet deze oudste jeugd weleens lopen bij de club als ze gaan trainen, en dan hoor je weleens dingen als: Als wij zo groot zijn, horen we ook bij hun in het team!En “hun” ( word heel erg lief en trots uitgesproken door het kleine grut) worden dan aangewezen, en onder “hun” bevinden zich ook een paar jeugdtrainers, die worden aangevuld door andere grote toppers. Hoe leuk is het dan, dat de kleine jeugd bij “hun” willen horen? En terecht!!! Want als “hun”, onze eigen junioren dan een wedstrijd leveren, waar er tot de laatste minuut gestreden, verdedigd en gescoord werd.. en er een eindstand van 11-11 genoteerd is.. tja dan is dat toch iets waar je als kleine, jonge jeugdspeler bij wilt horen?! De trainers zijn in ieder geval al mega trots en blij dat zij al bij deze “hun” horen!! Het was weer een heerlijke zaterdag voor onze jeugdteams, en iedereen kon weer trots naar huis!

Tot volgende week weer iedereen,Namens de jeugdcommissie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts