Matchday #5

Jahoor het is weer zo’n dag! Zo eentje waar je wekker veelste vroeg af gaat, maar altijd weer voor een leuk doel: Een leuk, sportief, soms wat spannend, soms met wat tegenslag, maar vooral voor plezier!!! Het korfbalweekend is aangebroken!!! En dus niet zomaar eentje deze week!!! Want waar alle kindjes rustig aan in de auto aan het ontwaken waren, was er één team dit weekend in het bijzonder… een team waar niemand meer aan het gapen was.. alles behalve moe waren de kids van de D1.. *Kampioenskoorts bij de D1* Tijdens de trainingen afgelopen week was het al gespreksonderwerp nummer 1. “Wij kunnen toch kampioen worden zaterdag?” Woensdag op de training bespraken we het weer! Toen nam een van de toppers het woord: “maar het belangrijkste is toch dat we plezier hebben en inzet tonen!?”En daarmee werd de spijker op de kop geslagen. Want uiteindelijk is dat waar het om draait. Vanmorgen toch wat gespannen gezichten, iedereen net even wat drukker dan normaal. En niet alleen bij de kinderen. Maar, plezier hebben, inzet tonen en normaal blijven doen. Want als we dat doen kunnen we gewoon heel aardig korfballen. En dat hebben we vandaag kunnen zien. De wil en inzet waren er. Ballen onderscheppen, snel aanvalsspel, zeer behoorlijk uitverdedigen. Goede strakke ballen. Kortom we overklasten Haarlem volledig. Er er een kwart geweest waarin Haarlem de bal niet in hun aanvalsvak kreeg. Geen een keer. We zaten er bovenop. En als we dan zo een dag hebben dan durven we van alles. Ballen met de verkeerde hand spelen, een stap naar achteren maken om te scoren, aanvallen met veel beweging rondom de bal, een aangeef maken, uitwijkballen proberen te scoren. En met zoveel support langs de lijn zie je ze elke week groeien, beter worden en wedstrijden winnen. Maaaaaarr vooral plezier hebben en je best doen. Dat zijn de basis ingrediënten.Volgende week vieren de kampioenen hun feestje nog eens dunnetjes over, met hun verdiende patatje op eigen grond in hun eigen honk, de Purmer Kantine!!.In Castricum mochten de jongste wedstrijdspelers alweer hun laatste buitenwedstrijd spelen! Met de zware maar zeer goed gespeelde wedstrijd van afgelopen woensdagavond in ons koppie (het verlies moesten we even verwerken) werd elk kindje verrast met het ECHTE gras waar de tegenstanders op korfballen. Helios was daar duidelijk al aan gewend. Onze F’jes moesten even over het: Ieuw-ik-word-vies-gevoel heen!Helios begon sterk tegen onze toppertjes, dat was even omschakelen want daar hadden we ons nog niet op ingesteld (eerlijk gezegd waren we nog steeds bezig met het natte gras).Ok, koppie erbij iedereen!!! En SCOREN MAAR!!!! Het was dus echt even een gevalletje van wakker worden! De hele wedstrijd werd er gespeeld tegen 5 kids, want sta je minstens 3 puntjes voor dan krijgt de tegenpartij een extra kanjer in het veld! Onze kids hebben dit dus de hele wedstrijd weten te rocken met elkaar, want met wat prachtige optredens van de schatjes bij Helios (gezellige liedjes, dansjes en humor) werd er eindstand genoteerd van 2-17!!! Dikke winst punten dus, maar de grootste winst die er dit veldseizoen is behaald zit hem in het team-gevoel. We hebben een prachtige groep met kids, die elkaar bedienen in de wedstrijd, respect hebben voor de tegenstanders, knokken en genieten met elkaar! Nog eerder die ochtend..8.30 uur, half Wormer slaapt nog. En ook de 7 kids van de E2 stonden nog wakker te worden. Wat waren ze heerlijk rustig. Of gespannen? Want vorige keer hadden we van dit team dik verloren…Totdat het eerste fluitsignaal ging. Messcherp vanaf het eerste moment. Bal onderscheppen, razendsnel overspelen met zijn allen en hoppa….in no time stonden we 0-2 voor door Diego en Finn, waarbij Sanne en Lynn belangrijk werk verrichten in het goed aangooien van deze kansen. Verdedigend zetten we de stijgende lijn van vorige week goed door. Alle tegenstanders kregen wederom weinig ruimte, helaas toch een tegendoelpunt dus 1-2. Maar in het tweede kwart bleven we leuk en snel aanvallen. Goede schoten van Lieke en Diego brachten ons op 1-4. En wat te denken van Amber; soms wat dromerig, maar vandaag continue op de goede plek. Steeds aanspeelbaar, waardoor de aanvallen zo soepel verliepen. Rust met 1-4. Wauwie…..in alle voorgaande wedstrijden wisten we maar 4x te scoren, en nu dus 4 in 1 helft!!! De 2e helft hetzelfde spelbeeld. Sterker nog, we gingen zelfs nog beter spelen. Nog sneller overspelen met z’n vieren, dus nog meer kansen creeeren. Alleen waren we iets te ongeduldig, waardoor het vaak verdedigd was. Sanne, normaliter een goede schakel in het combinatiespel, durfde zelfs vaker te schieten. Super om te zien, dat verdiende eigenlijk wel een doelpunt. Ondertussen 1-5 door Finn, die als vanouds weer overal tussendoor sprong en menig bal onderschepte. Dit was een uitgelezen wedstrijd voor andere kinderen om dat ook te doen. En dat deden Lieke en Diego supergoed de 2e helft. Met veel lef en durf onderbraken zij aanvallen van Groen Geel. Beiden beloonden dit ook met een doelpunt, heerlijk om te zien, 1-7. Het slotakkoord was voor onze stille kracht Laura. Net begonnen met korfbal, maar verdedigend staat ze al weken haar mannetje. En vandaag….knalt ze de bal er van ruime afstand in, 1-8!! Mooie blijdschap na haar prachtige doelpunt. Uiteindelijk stappen we met 2-8 van het veld. Dit was nou echt een teamprestatie van de hoogste categorie. Iedereen werd betrokken in de aanvallen, waarbij het snelle overspelen een belangrijke schakel was vandaag. De coaches zijn weer supertrots en gaan heerlijk hun weekend in! Misschien elke week om 9 uur gaan spelen….Iets later op de ochtend mochten de kids van de E1 aantreden tegen Roda E1. Een goede tegenstander maar de vorige keer wisten we toch te winnen van ze, dus dat biedt mogelijkheden was de gedachte vooraf. Als dieseltjes begonnen de E’tjes aan hun strijd.. moeite met een goede passing van de bal en daardoor ook minder goed te ontvangen, zorgt dan voor balverlies. Maar zoals een echte diesel, kwam de energie iets later. De drie doelpunten die we wisten maken waren elk een team-parel te noemen en zo verschrikkelijk duidelijk verdiend dat er door niets of niemand aan getwijfeld kon worden! De drie doelpunten mochten helaas niet baten voor een winstpartij, deze moest helaas op de naam van Roda worden geschreven, maar met een 4-1 ruststand en een 5-3 eindstand zijn we evengoed trots op onze kanjers! Woensdagavond mogen ze nog een keer shinen en dan maar laten zien dat ze meer dan een diesel kunnen zijn

♥️

Ook in Assendelft stonden de kanjers van de C1 al vroeg op het veld klaar!! Inclusief veel motivatie om deze wedstrijd opnieuw van Furore te winnen! Ondanks de eindstand van 13-1, wil het zeker niet zeggen dat er geen kansen waren!!Sterker nog, er waren heel veel kansen bij allebei de vakken maar ze mochten er helaas niet in vallen vandaag (wat is dat toch altijd balen!!) Wel weer mooie verbeterpunten waargenomen, waar weer hard aan gewerkt kan worden en een volgende keer gewoon weer de schouders er onder zetten en doorgaan!! Toppers!!!De junioren moesten net als de F deze week niet één wedstrijd spelen, maar 2 stuk en dan ook nog tegen dezelfde tegenstander, Furore!Purmer A1 en Furore zijn erg aan elkaar gewaagd.. en tja dan komt het soms ook simpelweg op geluk aan! Helaas mochten veel afstandschoten en doorloop ballen er namelijk niet in vallen. Het was allebei de dagen een pittige strijd tegen elkaar. Helaas beide wedstrijden bleek Furore toch sterker dan de toppers van Purmer A1. Woensdag 10-6 en vandaag 11-6. Maar wat heeft de A1 weer gestreden. We zijn trots op ze, volgende keer beter!!!!De laatste week voor de eerste helft van dit buitenseizoen staat voor de deur, en wat is iedereen gegroeid als individuele speler maar ook als teamspeler. Coaches en trainers die genieten van alles wat ze met hun team hebben bereikt en de ouders die elke week er toch maar weer staan in alle vroegte (maar gelukkig veelal in de zon).Op naar de laatste week!!

Mooi weekend iedereen,De JeugdCommissie

Print Friendly, PDF & Email

Related posts