Wormer, Uitgeest, Limmen en Amstelveen…

Het podium voor onze jeugd was voornamelijk te vinden langs eendezelfde route, en maar één afwijkend adres richting Amstelveen.

Dit weekend mocht de F1 van KV Purmer naar Groen Geel. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. De eerste tien minuten waren er van beide kanten mooie schot kansen. Bij de tweede tien minuten kwamen ook de doelpunten. Ook dit weekend hebben wij bij de F1 van KV Purmer een groei gezien. Aan het einde van de wedstrijd kwamen er weer mooie aanvallen, waarbij er goed werd overgegooid met de bal. En wat heeft het team dit weekend ontzettend goed verdedigd waardoor de tegenpartij het toch soms wel moeilijk had. Door de goede verdediging werd de bal ook vaak onderschept en hier kwamen dan mooie kansen uit voor KV Purmer. Helaas niet gewonnen, maar wat hebben deze toppers mooi korfbal laten zien en hard gewerkt!! De volgende keer zit er zeker een winst in. De coach is mega trots op het team!

Vanuit de Wormer door racen naar Amstelveen! Voor de E1..

Dit weekend in volle oorlogssterkte richting Amstelveen tegen KVA.
De verdedigende opdracht van de vorige wedstrijd gingen we vandaag doorzetten. En wederom met resultaat; beide eerste kwarten slechts 1 tegengoal. Helaas hadden we aanvallend meer moeite om tot kansen te komen. We waren wel geduldig, maar soms te. Met rust keken we daardoor tegen een 2-0 tussenstand aan.

Na rust scoorde Finn meteen de verdiende 2-1. We kregen weer hoop, maar helaas was het na twee schoten van alweer 4-1.
Ook nu lieten we de koppies niet hangen. Via Finn en Lynn kwamen we terug tot 4-3. Op dat moment waren we zeker weten de betere. Maar het gaatje hebben we nooit kunnen dichten. Beide teams scoorden nog 1x (Lieke). Een paar grote kansen in de slotminuut hadden een goal verdiend. Maar helaas weer zonder punten naar huis.
Toch zijn we wederom trots op onze 6 toppers. Veerkracht blijven tonen, dan komt dat ene punt vanzelf een keer!

Weer terug naar de Wormer voor de wedstrijd van de E2 🙂

Vandaag moesten we uit tegen Groen-Geel. De wisten dat dit een spannende wedstrijd kon worden. En dat was het ook!!!! Het liep gelijk op en de ouders zaten op het puntje van de bank. 1-1, 2-2, 3-2 en zo ging het maar door. We gooide mooie ballen naar elkaar en maakte doorloopbal na doorloopbal. Uiteindelijk waren we zo aan elkaar gewaagd dat het 6-6 bleef. Een hele leuke en spannende wedstrijd om te zien!

In Limmen stond de E3 klaar om tegen Helios E1 te spelen. Van te voren wisten we dat het niet makkelijk zou worden, maar we wisten wel dat we er volledig voor zouden gaan! Met onze jarige-jop Sam in ons midden, gingen we super van start!!
Kei, en keihard werd er gewerkt, de counterballen van Helios waren lastig voor ons.. maar opgeven is iets wat we niet kennen in het team!  Om van 7-1 in de 3e kwart terug te komen naar 8-5 is gewoon een mega goede prestatie van dit team!
We hebben mega trots ons dansje gedaan, keihard gezongen voor Sam en gingen met ons einddoel naar huis: BLIJ en Trots!

Een paar kilometer terug op de provinciale weg, stonden de D’tjes klaar in Uitgeest om tegen Stormvogels D1 te spelen!

Een wedstrijd die wij de vorige keer eigenlijk vrij makkelijk wisten te winnen.
Zou dat dit keer ook zo zijn?
Het antwoord hierop was ja.!!
We konden de tegenstanders van de eerste minuut al helemaal vastzetten, daardoor konden zij de bal bijna niet afspelen en hielden hem daar lang vast.. irritant lang zelfs!!
Wij maakte al snel het eerste doelpunt en werd de voorsprong nog voor de rust uitgebreid naar 0-4.
In de tweede helft zijn we eigenlijk ook niet meer in de problemen gekomen.
Met een eindstand van 2-6 namen wij weer een overwinning mee naar Purmerend.. over een paar weken gaan we hopelijk weer verder met deze overwinningsreeks!

Na de D mochten ook de kids van de C1 tegen Stormvogels aantreden..

Helaas voor de C1  niet de wedstrijd waar we vooraf met zijn allen op hoopte. Stormvogels duidelijk nog een maatje te groot en een Purmer wat er niet lekker inzat.

We grossierde in balverlies en het maken van de juiste keuzes. En in de momenten dat we wel tot een aanval kwamen waren we niet scherp in de afronding.
Verdedigend leerde we gaandeweg de wedstrijd steeds beter hoe stormvogels te bestrijden. Met goede overnames, geconcentreerd verdedigen wisten we de schade te beperken.

Uiteindelijk heeft iedereen enorm zijn best gedaan. Aan inzet geen gebrek!
Op naar de volgende wedstrijd

In Limmen werden de E’tjes afgelost door de aspiranten van de B1!

Afgelopen thuiswedstrijd van de B1 tegen Helios was een makkelijke wedstrijd, maar deze keer had Helios zich wat beter opgesteld met o.a. A spelers.
En dat merkten we even de eerste helft.
Al snel stonden we 3 punten achter, dus dat was duidelijk om er even een tandje bij te zetten.
Gelukkig hadden we het weer terug gevonden en kwamen we snel weer gelijk te staan.
En eerlijk is eerlijk, WAT EEN WEDSTRIJD!
We waren zo erg aan elkaar gewaagd en dat was zeker in de 2e helft te zien.
Zodra we een kleine voorsprong te pakken hadden, wist Helios toch weer terug te komen naar een gelijkspel.
En dan.. de laatste 2 minuten, wat waren die zenuwslopend! 9-9.. en ja hoor daar kwam de 9-10 voor ons, nog anderhalve minuut strijden om de punten mee naar huis te nemen.
De verdediging helemaal vast zetten en voor elkaar werken!
Wij zijn echt super trots op deze kanjers, niet alleen omdat we de winst mee naar huis nemen, maar ook omdat we echt hebben kunnen zien dat het een team is en alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen!

En zo kwam ook deze zaterdag in februari tot een eind. Er werden vele kilometers gereden over dezelfde route.. weer door spelers, coaches en lekker veel publiek.
Er werden prachtige punten gescoord en goede ontwikkelpunten geconstateerd.. voor de meeste staat nu de voorjaarsvakantie op de agenda.. op een enkel team na, dus voor die toppers: ZET HEM OP VOLGENDE WEEK!