Purmer F1 – Bep F2

Vandaag stond voor de F1 de return tegen stadsgenoot BEP op het programma. Niet op de gebruikelijke zaterdag maar op woensdagavond. De supportersschare was weer in grote getalen aanwezig en de aanmoedigingen waren tot ver in de purmer te horen.

De vorige westrijd liet al zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. En vandaag was dat niet anders. Wat een spanning wat een strijdt.

De spelers stonden op scherp maar de scheidsrechter liet nog even op zich wachten. Gerda pakte de fluit op en bracht het eerste deel tot een goed einde.
De eerste tien minuten waren overduidelijk voor de purmer. Collectief verdedigend en in de passing loepzuiver. Hetgeen werd bekroond met een zuiver schot door Bobbi vanuit de rebound.

Na een scheidsrechterswissel pakte purmer de 2de tien minuten voortvarend op. Weinige kansen werden weggegeven. Toch wist BEP goed door de defensie heen te spelen en scoorde de 1-1. Goed doordacht aanvalsspel van purmer zorgde voor de 2-1 van Elena. Rust!

In de tweede helft ging purmer furieus van start. Drie schoten achter elkaar troffen geen doel. En zoals een oude korfbalwet luidt als je zelf de kansen niet benut krijg je een punt tegen : 2-2.
Het gemis van de kansen deerde purmer niet. De mogelijkheden stapelden zich op. Het vizier stond echter nog altijd niet op scherp.

Met een gelijke stand en de f2 langs de zijlijn wordt het laatste deel aangevangen. Coach Petra spreekt de laatste tactische variant nog even door en de F1 is er klaar voor. Met Een schitterende doorbraak zorgt Mike voor de 3-2. De minuten kruipen voorbij en de spanning is ook langs de lijn om te snijden. Het volume werd opgevoerd en purmer werd naar het einde toegeroepen. In de absolute slotfase wist Mike na een bekeken pass van britt de 4-2 te maken. Als klap opende vuurpijl scoorden Elena ook nog de 5-2.
Een nieuwe overwinning in de purmer derby is een feit. Wat een vechtlust. Met een bebloede knie, kramp in de benen en een dubbel geklapte vinger wist purmer het einde te halen.

Met nog 2 westrijden te spelen doet de F1 het super goed! Volgende week speelt de F1 opnieuw op woensdag maar dan in Alkmaar. We hopen op net zoveel support als vanavond.