Matchday 5 maart 2022

Matchday 5 maart 2022… in de vroegte op zaterdagochtend blijkt niet alleen het zonnetje er zin in te hebben.. maar ook de jeugd van KV Purmer, ouders, tegenstanders en ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, broertjes en zusjes, jarigen-jetten en joppen, scheidsrechters en ga zo maar door!!! Op dagen als dit voelt het als een feestje wanneer je zaal in loopt.. de gezellige drukte is teruggekeerd en iedereen kon genieten van heeeeerlijke korfbalwedstrijden..De F1 had verschillende doelen gesteld voorafgaand aan de wedstrijd… scoren voor oma haar verjaardag, samenspelen en verdedigen alsof we in de E zitten, en vooral GOEDMAKEN WAT WE DE VORIGE KEER HEBBEN LATEN LIGGEN.. ja met hoofdletters beschrijven we dit doel.. want ondanks de winstpunten die we eerder dit seizoen in Ijmuiden hadden meegenomen, was het niet ons beste wedstrijd. Dus we moesten nog even laten zien dat we behalve winnen kunnen, gewoon een prima korfballende ploeg zijn!De doelpunten vlogen een ieder om zijn oren! Een voorzichtige voorsprong in de rust 6-3, zorgde voor een toevoeging aan het doelen lijstje.. minimaal 12 doelpunten! Als Oprah hier toch was geweest: VOOR JOU EEN DOELPUNT, VOOR JOU, VOOR JULLIE, VOOR IEDEREEN!!!! Maar liefst 17-5 stond er aan het einde van de wedstrijd genoteerd!! Niet normaal trots!Wat was dit heeeeeerlijk om naar te kijken, te genieten van de blije koppies, te genieten van het mooie verdedigen wat ze lieten zien, genieten geblazen van alle trotse supporters die er zaten, gewoon weg GENIETEN!!Met nog 2 wedstrijden voor de F1 te gaan komt het einde van het zaalseizoen al in zicht… nog 1 uitwedstrijd volgende week, en dan nog een thuiswedstrijd om te shinen en te knallen met deze kanjers!!!In diezelfde druk bezochte zaal, stonden ook eindelijk de kanjers van de E2 weer te popelen voor een thuiswedstrijd!! Ook deze kanjers vonden het mooi om te zien dat er weer veel publiek aanwezig was!Met Lieke vandaag als aanvoerder, begonnen ze wat slap aan de wedstrijd. De gooiafstand was veel te groot of ze gooiden pisboogjes. Ook was er veel verwarring wie wie moest verdedigen door de verschillende hesjes/rode shirts in het veld. Resultaat: al snel 0-2 achter. Maar daarna waren ze meer wakker. Lieke schoot vanaf achter de korf raak. BAM!!!In de korte pauze de aandacht gelegd op het verdedigen van de doorloopbal en meer rust bewaren met overspelen. Dit pakten de kids meteen goed op in het tweede kwart. Lieke schoot vanaf de zijlijn, waarop papa-trainer “boos” werd, omdat het van veel te ver was. Maar ach, hij ging erin dus dan heb je als trainers niets te vertellen. Ze waren terug in de wedstrijd. Of toch niet? Want binnen 5 seconden lag de 2-3 er al in. Gelukkig schoten Lieke en Diego ons naar een 4-3 voorsprong met rust. De tweede helft schoten de toppers uit de startblokken. Goed samenspel tussen Lieke, Diego, Sanne en Laura leverden maar liefst 5 doelpunten op in het derde kwart, gemaakt door Lieke (3) en Diego (2). Maar zonder het afvangwerk van Sanne en Laura was dit nooit gelukt!!!Het laatste kwart was wat rommeliger. Maar er bleef geknokt worden voor de overwinning, waardoor Finn nog 2 mooie goals kon maken. Eindstand 11-5. Ondanks het mindere begin dus toch een prima overwinning. Op trainen nog wel eens onderlinge strijd, maar in het weekend gaan ze voor elkaar door het vuur. Top om te zien!En zoals de zaterdagen in de Vaart wel vaak zijn.. speelde naast de F1 en de E2 ook nog tegelijk de E1! Zij kregen de kids van OKV E1 op bezoek!De wedstrijd ging van start en de kids namen meteen het initiatief.Maar dat werd nog niet meteen helemaal duidelijk in de score.. dus tijdens de eerste bespreking werd er gesproken over wat doet de tegenstander in hun spel? en wat gaan wij daar tegenover zetten om meer in ons spel te komen?Aangeeft er uit halen was 1 van die dingen. En dat deden de kids erg goed vanaf dat moment! Dat in combinatie met een super verdediging waar iedereen er heel kort op zat.. zorgde meteen voor resultaat waar we nog maar weinig weggaven! In de aanval werden er prachtige combinaties laten zien, waar veel goede kansen uit voort kwamen. En toen werd het vrij snel duidelijk dat de punten gewoon in Purmerend zouden blijven! Met een eindstand van 13-3, ging iedereen met een goed gevoel naar huis! Super gedaan weer door deze toppers!!Na dat de 3 jongste teams gespeeld hadden, was het de beurt aan de toppers van de D1. Het veld werd klaar gemaakt (palen moesten gewisseld worden, en al het kleine feest vierende grut richting de tribune worden gewerkt).. starten maar!!!! Na een goede trainingsweek vandaag de wedstrijd tegen VIDO. Een tegenstander waarvan je op voorhand weet dat het een lastige wedstrijd wordt. Ze maken veel doelpunten en krijgen er weinig tegen. Deze wetenschap hielden we als coach nog maar even voor me. Helaas zonder succes. Vanaf donderdag stonden de koppies al richting VIDO. Onderling werd er al druk over gesproken.Zaterdagmorgen, wedstrijddag. En eerlijk is eerlijk de coache stond al op met een gezonde kriebel in de buik. Uitermate benieuwd hoe ons team, na de mindere wedstrijd van vorige week, voor de dag zouden komen. Bij aankomst in de vaart was er al wat spanning op de koppies te zien van onze toppers. Voor het eerst maar even de kleedkamer in. Iedereen zijn zegje laten doen, de spanning was duidelijk voelbaar. Met de boodschap je uiterste best doen en vooral genieten van het spelletje kwamen wij een bomvolle zaal in. Geweldig om weer met zijn allen te kijken naar de jeugd van KV Purmer.Vanaf minuut 1 stonden ze er. Scherp verdedigen, de passing was duidelijk veel beter dan vorige week. En de loopacties komen steeds beter uit de verf. Maar de passie, de strijd en het onderlinge oppeppen is wel het allergrootste compliment van vandaag. Want ze hebben er keihard voor moeten werken.De rust in met een voorsprong! 3-2!! Mooie uitgespeelde kansen, en verdedigend staan als een huis! Toch een beetje ongeloof in de rust! We staan voor! Maar ook het besef dat een overwinning erin zat! De tweede helft was zo mogelijk nog spannender! Onze kanjers werden wat slordiger aan de bal en hadden moeite om richting het aanvalsvak te komen. De verdienste van een energiek en enthousiast spelend VIDO. De gelijkmaker kwam op het scorebord. Maar Purmer legde zich er niet zomaar bij neer. Strijdend tot het einde! Met kansen op een overwinning! Helaas wilde de bal er niet meer in. Maar het gelijke spel was gezien de wedstrijd een terechte uitslag.Coach, en debuterende coach Michel hebben genoten. Van de sfeer, de inzet en het spel! De aspiranten van Purmer, de B1 kreeg eveneens OKV als gast op bezoek.De eindstand van 7-6 in dus het voordeel van de kanjers van Purmer zorgde voor een 3e terugreis naar Oostzaan zonder punten!!Super gedaan B1!!! Deze punten houden jullie lekker in eigen zak, NICE!!Als hekkensluiter mocht de A1 namens de jeugd van KV Purmer deze zaterdag afronden.Via Facetime werd de wedstrijd gevolgd door spelers die er niet bij konden zijn wegens quarantaine plicht, maar zoals altijd stonden daar weer een aantal kids van de B1 klaar om te helpen! Er werden prachtige acties gemaakt, en ballen gestolen en 11 wel verdiende gescoorde ballen genoteerd!!! Altijd fijn om meer dan 10 kansen te verzilveren.. met een 11-17 op het scorebord werd de dag afgesloten en kon iedereen echt wel met een opgeheven hoofd naar huis! Zoals u weer kunt lezen, was dit van F tot A een speelronde waar iedereen heeft kunnen genieten van heerlijke kids, die doen waar ze goed in zijn, die doen waar ze blij van worden, die doen dat wat KV Purmer, KV Purmer maakt, een heerlijke club waar we met met en voor elkaar strijden!!Tot volgende week weer!