De zomer klopt op de deur…

Weer een warme zaterdag en jeugdwedstrijden op het programma! Dit keer een “uit” – speelronde!

Blauw Wit F1 – KV Purmer F1
Dit weekend mochten wij naar het zonnige Amsterdam. Wij hebben twee weken geleden tegen dit team gespeeld en de teams zijn aan elkaar gewaagd!! Dit was ook goed te zien tijdens de wedstrijd. De doelpunten gingen gelijk op! Purmer ging meteen goed verdedigen, de aanval moest nog even een beetje opstarten. Maar aan het einde van de wedstrijd was deze goed op gang! Er kwamen namelijk steeds mooiere en betere aanvallen van onze kant. Helaas wilde de bal niet altijd in de korf en zijn we geëindigd met een verlies van 1 puntje verschil. Maar wat hebben deze toppers het weer goed gedaan!! De coach is trots op ze!

Voor de E1 was het: 10.30 uur in Assendelft, prima tijd. Graadje of 16 met een zonnetje, prima weer. 6 getergde kids, ook prima.

Ondanks het verradelijke windje schoot Finn ons vrij snel naar 0-1. Geduldige en goede aanvallen werden helaas niet beloond. Wel via de counter nog 2-1 achter voor het eerste kwart.

Dat moest beter het tweede kwart. En dat deden we, nou ja….ze. Vanaf dat moment echt als een team gaan spelen. Voorverdedigen onder de korf, vooral Bibi en Laura namen hierin het voortouw en onderschepten regelmatig ballen. De aanval van Furore wist het simpelweg niet meer. Alleen noodschoten van ver, omdat Lieke & Finn letterlijk hun mannetje stonden. Tussendoor schoot Lieke er nog drie ballen in. En als papa roept niet schieten….dan flikker je die bal er inderdaad vanaf de middenlijn in. 2-4 voor ons met de rust!

Het kostte veel energie. Maar dit niveau moesten we de tweede helft volhouden. En dat deden ze. Iedereen zat er bovenop, we gaven letterlijk geen kans meer weg op dat moment. Lynn (3) en Bibi schoten ons naar 2-8! Mooi om te zien dat Dewy balvaster was dan ooit tevoren en een belangrijke schakel was in de omschakeling naar deze doelpunten.

Het laatste kwart speelden we rustig uit. Ook hierin geen tegendoelpunt, wat neerkomt op een half uur zonder tegengoal!! Dit was met recht een teamprestatie, want ook zonder zelf te scoren waren de kids belangrijk voor dit resultaat. De overwinning hebben we gevierd met een welverdiende calippo 😍

De wedstrijd van de E2 is afgelopen woensdag al gespeeld bij KZ. Deze moest verplaatst worden, en dus deed onze E2 dit eerder deze week.
En wat moeizame start was er te zien voor het publiek. Tijdens die moeizame start waren er wel echt prachtige doelpunten waar te nemen! Van mega ver, tot technisch prachtige afstandschoten en doorloopballetjes.
Toch met een achterstand de rust ingegaan..
Na de rust draaide de wedstrijd volledig om.
Gooien en gaaaaaan!!!! Er werd goed overgespeeld en slimmer gelopen. Hierdoor werden er mega veel kansen gecreëerd!
Heerlijk om een wedstrijd zo om te turnen en de winstpunten mee naar huis te nemen.
Met een stand van 6-10 werd er afgefloten (jammer dat de scheidsrechter het streepje van ons laatste doelpunt aan de verkeerde kant heeft genoteerd en er 7-9 in de app staat 🙈)

Nu op naar volgende week waar de eerste kans ligt voor de E2 om kampioen te worden. Bij winst, is het kampioenschap binnen!
Super spannnenndddd

Deze zaterdag mocht Petra de rol van Nikki overnemen als coach.
Met deze kanjers gingen ze naar KZ.
Het was niet makkelijk, want het was hastikke warm! maar ondanks deze warme dag gingen ze de strijd aan!!
Gelukkig hadden we Sophie ook mee als wissel, zodat we allemaal er even uit konden.
Ze hebben het heel goed gedaan vandaag maar helaas niet kunnen winnen..
Met 13-5 gingen we naar huis..
Maar jeetje wat een mooie doelpunten hebben ze samen gemaakt.
Trots op deze kanjers!!

Tegelijk met de F1 mochten de E4 aantreden bij Blauw-wit, wij mochten het wederom opnemen tegen de E4 van blauw-wit.

En we gingen ervoor, met veel Purmerends bluf en twee geweldige wissels.
We begonnen heel goed, mooie lange ballen en alle kansen die we creëerden schoten we meteen, helaas vielen ze niet, maar we bleven ervoor werken en met een hele minieme achterstand gingen we de rust in.

De durf hebben we de hele wedstrijd gehouden en blauw wit keek er vanop hoe moeilijk ze het hadden tegen ons!
De samenwerking in de goede aanvallen werd beloond met een doelpunt!!
Helaas verloren, maar met een goed gevoel gingen we het veld af, de winst komt eraan we ruiken hem al!!!

Vandaag werd door de D1 Roda Westzaan bezocht. Vanuit eerdere wedstrijden wisten we dat dit een wedstrijd ging worden waar we niet alleen keihard moest werken, maar er ook een uitdaging ligt op het “kalm” blijven bij eventuele beslissingen.
Een moeizame eerste helft voor ons.. ballen kwamen niet aan, en we kwamen moeilijk tot het moment van kansen creëren.
De tweede helft moest gewoon anders!
De persoonlijke winst die we konden halen vandaag werd gelukkig in de 2e helft beter nagestreefd. Een verdubbeling van kansen, een aantal mooie doelpunten en wat verbaasde gezichten af en toe bij bijzondere beslissingen (meer konden we niet doen, teruggedraaid werd het niet) zorgden er dan toch voor dat we iets meer in de wedstrijd kwamen. Helaas te laat en dus zijn de punten in Westzaan achtergebleven.
Vergeten deze pot en kop op naar volgende week.. want dat deze D- kanjers kunnen korfballen weten we maar al te goed!!! Dus zin in volgende week: LET’s GO!!

Na een weekje “rust” vandaag de return tegen Zaandam Zuid voor de C1 van Purmer!
Een tegenstander die heeft laten zien grote stappen te hebben gemaakt. Spelend vanuit een solide organisatie.

De afgelopen 2 trainings weken hebben we er veel aandacht aan besteed.
Schieten (om te scoren) onder druk, de rugkant van de tegenstander gebruiken om vrij te lopen, baltempo hoog houden en veel beweging vanuit het midden.

En een groot deel daarvan hebben we vandaag terug gezien. Veel energie, zuiver in de passing, veel “oorlog” rondom de korf en uiteindelijk 6 mooie doelpunten.

Verdedigend hebben we weer wat aandachtspunten te trainen. Want ook ZZ kreeg met name in de eerste helft diverse mogelijkheden om tot scoren te komen.

Al met al een meer dan verdiende overwinning voor onze toppers. Duidelijk sterker in de wedstrijd en veel wapens om tot scoren te komen.

Het maakt dat we er 4 gespeeld hebben en 4 gewonnen. Wie had dat gedacht bij aanvang van het seizoen!!

Op pole position voor het kampioenschap. Die zullen we volgende week binnen moeten halen!!

Kz b4-purmer b1
Op een doordeweekse avond moesten we deze wedstrijd gaan spelen want smiddag om 5uur werkt onze jeugd.ik denk dat we alle wedstrijden maar savonds gaan spelen❤️.
Weliswaar hebben we verloren maar wat hebben we genoten van hun spel en wat zien we iedereen groeien .mooie acties ,strakke doelpunten , Dit was werkelijk gaaf om te zien….

Nu op naar de twee laatste speelrondes, de laatste thuiswedstrijden en misschien wel naar jeugdkampioenschappen!!! Zien we iedereen zaterdag langs het veld?!