Zijn we weer hoor!!

Zijn we weer hoor!!
09 september 2023… de zomer is voorbij, en super toernooi als voorbereiding en nu mocht iedereen weer shinen!!!! Hier even wat steekwoorden over vandaag…
BLOEDHEET, 1e competitieronde, BLOEDHEET, spanning, BLOEDHEET, start, BLOEDHEET, enthousiasme, BLOEDHEET, doelpuntenfestijn.. en 3x raden B-L-O-E-D-H-E-E-T!!!!! Maar naast dit geklaag over de hitte, vooral een ONWIJSSSSS mooie start gezien bij onze jeugd!

Vandaag mocht onze F1 als aller eerste in alle vroegte de competitie starten tegen Helios.
De mist was gelukkig op tijd weg, waardoor wij gelukkig de korfbalpalen konden zien. Er wat een begin! Meteen in de eerste paar seconden kwam ons eerste doelpunt! En na een paar doelpunten van ons, begon de tegenpartij ook een paar keer te scoren. Na een gelijke stand kwamen wij terug en hebben weer flink wat doelpunten gemaakt! Wij begonnen steeds meer de bal terug te halen bij de verdediging, het gooien ging beter en we bleven goed scoren. Wat een toppers!! De eindstand was uiteindelijk: 13-6!! De coach is mega trots op ze! Op naar de volgende wedstrijden!

Na de F, palen wisselen voor de E-teams! Als eerste aan de beurt, de E3!

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen, de eerste wedstrijd als E3 helemaal compleet en Jailey haar eerste officiële wedstrijd!
Vorige week hadden we al even geoefend en deze week goed getraind! Dat was te zien, waar we vorige week soms nog het nakijken hadden, stonden we ons mannetje (en vrouwtje!)!

We stonden als leeuwen te verdedigen en schakelden goed om als dat nodig was.
Ondanks dat we achter kwamen bleven we ervoor gaan!
Zoals getraind gooiden we lange ballen en die kwamen (bijna) altijd aan! Hierdoor konden we mooie kansen creëren! Veel ging mis (iets om te trainen 😉) maar gelukkig gingen genoeg erin om de eindstand gelijk te maken!!

3-3 eindstand!
Mooie start van het seizoen!
En de strafworpen gewonnen met 3-1, toch leuk om ook te vermelden!

Purmer E2 speelde vandaag tegen Rapid. Om 11 uur zijn ze gestart. Het was al erg warm op dit tijdstip om te spelen, maar dat hield de E2 niet tegen! We begonnen meteen met een mooie aanval en door ons samenspel kwamen we ook tot een hele mooi doelpunt! Dit bleven we volhouden en dat zorgde er niet voor 1 niet 2 niet 3 doelpunten maar 15-0 aan punten!!! Verdedigen deden we vandaag echt stukken beter, waardoor onze tegenstanders het echt wel lastig hadden!! Toppertjes blijf hier mee doorgaan..!
Met deze eindstand kunnen wij, Nikki en Petra niet anders zeggen dan dat we super trots zijn op onze E2!

Na deze wedstrijd stond ook de E1 er weer!!!
De zomervakantie nog in de benen.. een goed toernooi afgelopen zaterdag en 2 trainingen verder. We mochten kennismaken met Swift. Een team uit Amsterdam dat we nog niet konden, wat dus extra leuk was om naar uit te kijken.
Helaas met 1 zieke in ons team, maar met 1 extra topper uit de E2 startte we aan onze wedstrijd. De afspraken die we met elkaar hadden gemaakt, werden goed uitgevoerd. Overspelen, schieten met een afvang en niemand voor niks laten lopen.
We hebben serieus PRACHTIGE kansen gemist, maar ze ook gescoord!!! Wel 10x wisten onze kids te scoren! TIEN KEER JA!!
Er werd ook goed overzicht gehouden, veel belangrijke ballen gestolen en goed gewerkt aan de juiste stand tijdens het verdedigen.
Het belooft een mooi en goed seizoen te worden als we deze wedstrijd als maatstaf gaan gebruiken! Potverdikkie wat is het toch weer fijn om terug op het veld te zijn met deze toppers!

En dan de D2..
Een ruststand van 1-6, welkom in de D-tjes zeggen we dan. De D2 is vooral nog aan het wennen deze eerste week. Groter veld, twee vakken, twee kids die hun allereerste wedstrijd speelden. Tuna stond verdedigend zijn mannetje prima. Lieke H. (Tijdens de wedstrijd: “Noem mij voortaan maar Hanssen hoor, want Lieke en Lieke is zo lastig”) speelde alsof ze al veel langer meedoet.

Maar dus toch een grote achterstand met de rust. Dit was ingecalculeerd. Met het oefentoernooi verloren we tenslotte in een helft met 0-5 van tegenstander Apollo. Grote jongens, dat is lastig spelen. Maar ook invaller Jaimy stond zijn mannetje. Wat deed hij het supergoed dit weekend! Geen paniek dus, simpelweg leren van de ‘nieuwe omstandigheden’.

Na de rust twee wissels (Reilly en Lisa), om te kijken of we aanvallend iets meer konden brengen. En dat lukte, want deze meiden namen dat ene vak om sleeptouw. Stapje voor stapje kwamen we dichterbij, 5-6 na driekwart wedstrijd. De invalsters mochten er weer uit, we moesten het verder op eigen kracht doen. En we bleven dat goede niveau houden. Verdedigend lieten we weinig steken vallenz om een stomme tegengoal na. Aanvallend speelden we geduldig (meestal dan) en we kwamen tot nog vier goals! Eindstand dus 9-7.

De eerste (onverwachte) punten zijn binnen. Super trots op dit ‘nieuwe’ team, op een nieuw niveau. Via deze weg willen we ook alle invallers nogmaals bedanken, we gaan jullie hulp nog vaker gebruiken dit seizoen 😉.

En natuurlijk is ook de D1 is goed van start gegaan!!
Vanaf de eerste aanval (die meteen doeltreffend was) lieten we als team zien dat er vandaag niks te halen was voor onze tegenstanders in Purmerend.
Zowel aanvallend als verdedigend waren we de bovenliggende partij.
Mooie doelpunten en goede onderscheppingen hebben we gezien.
Met uiteindelijk een zeer overtuigende uitslag 14-0.

Volgende week zal het een stuk lastiger worden, maar onze toppers hebben vandaag laten zien klaar te zijn voor deze competitie met sterke tegenstanders.

De C1 wist ook op deze warme dag de punten in huis te houden. Na een pittige trainingsweek begonnen we vandaag tegen het onbekende DSO.
Maar vanaf de eerste seconden lieten deze toppers zien dat ze er zin in hadden.
De ene aanval na de andere rolde over de mat. Met heus tiki taka korfbal werden onze gasten uit Alkmaar het nakijken gegeven.
Uiteindelijk een prachtige 10-3 eindstand op de borden.

Met deze energie, passie en inzet kan dit team deze competitie nog weleens hoge ogen gaan gooien.

Onze oude B’tjes stonden vandaag voor het eerst als junioren in het veld! Natuurlijk toch wel spannend,maar goed we kunnen korfballen dat weten we! En dat hebben we dan ook laten zien. Dat we verliezen maakt niet uit , we gingen er niet af met een heel groot verschil .Het blijft leuk om te zien en ze hebben het goed gedaan
Tijd om de fijne kneepjes van het spel te gaan leren .
Top gedaan dames en heren!

En zo liep deze hete zaterdag af.. een geweldig start hebben we weer mogen aanschouwen. Trainer/ coaches zagen hun toppers weer knallen als geen ander.. we zagen het veld weer vollopen met trouwe fans en we hebben simpelweg GENOTEN!

Tot de volgende keer,

Namens de jeugdcommissie

Print Friendly, PDF & Email

Related posts