Matchday nummer 3

Matchday nummer 3

Wat gaat de jeugd van KV Purmer doen als het een drama word aan drukte op de weg richting de Zaanstreek??? JUIST, WE RIJDEN MET ZIJN ALLEN NAAR DE ZAANSTREEK EN ZORGEN DAT HET DE MOEITE WAARD WAS!.. om 08:00uur vertrokken de eerste auto’s richting de Wormer. Zowel de F1 als de E1 mochten om 09:00uur gaan knallen bij Groen Geel/Ijskoud de Beste (wat dus best wel meeviel, want we gingen voor Bloedheet de Beste)De Fjes hadden niet alleen hun tenue en schoenen ingepakt, maar ook een bak aan zenuwen.. waarom? Omdat GroenGeel net als de F al wat mooie winstpuntjes had weten te verzamelen. Die zenuwen zaten best een beetje in de weg! Al snel hadden de kids van GroenGeel al een paar keer laten zien dat scoren geen issue was. Laten we wel eerlijk zijn, ze hebben prachtige kansen benut, die perfect werden aangegeven DOOR DE KIDS VAN PURMER! Dat was dan ook de angel die we er even uit moesten halen! De oppeptalk luidde als volgt: JOOO, super lief hoor dat we ze willen helpen, maar zullen we die ballen nu niet eens even richting onze eigen beer* gaan helpen? (*Beer is in een KV Purmer gehesen romper die aan de paal hangt)..Nou daar hadden ze op zich wel oren na!!! ET VOILA, daar kwamen de puntjes!!!Na een beste achterstand in de rust waren er nog 2x 10 minuten over om te shinen en de gemaakte afspraak te gaan halen… niet de meeste doelpunten, maar wel de mooiste gaan scoren! Dat lukte, dus tja wat is dan het volgende doel? De gezelligste maken dan met elkaar!!! BAMMM ook die ging er in! Ok next, we maken nu de……. Leukste, gezelligste, mooiste, hard voor gewerkte, met zijn allen-doelpunt!!!! U mag raden hoe die er uit zag!!!!EEN DOORLOOPBAL!!!!!!! Whaaaaaat bij die kleine F?! Jups!!! Doen ze gewoon!!!Met 14-9 floot de scheidsrechter af, en kregen al deze kanjers nog een moment of fame! De strafworpencompetitie hebben we weer lekker gespekt, want daar winnen onze kanjers dus met 0-5!!! Man oh man, wat blijft dit genieten! Verliezen hoort erbij, dat weten wij, dat weten de kids, maar verliezen in stijl met dit teampje, daar wil je gewoon onderdeel van zijn

❤️

Op deze vroege maar zonnige ochtend mocht ook de E1 hun kunsten vertonen bij GroenGeel(GG).. De kunsten zijn tot stand gekomen tijdens de trainingen afgelopen week, waar de focus lag op bal passing.Dat ging dan ook veel beter dan vorige week!! Ballen kwamen aan en aanvallend had de E2 er een lekker tempo in.De voorsprong hadden ze al snel te pakken! Van 1-3 naar 3-7 ging erg makkelijk was op een gegeven moment de gedachte..Maar dat was een mooie fout.. want onderschat nooooit je tegenstander en hun kwaliteiten!!! De nonchalante houding tijdens het verdedigen, werd omarmt door GG en kreeg de kans om terug te komen in de wedstrijd. Wakker worden dus en er weer vol tegenaan gaan, was de boodschap!!! Gelukkig gebeurde dit dan ook en is de wedstrijd geëindigd in een verdiende 6-9 winst. De gestelde doelstelling was behaald: bal passing en het temp hoog houden in de aanval.Trots met een GROTE T!.. vanuit Purmerend werd ondertussen de drukte op de weg getrotseerd om richting KZ te komen.De C1 mocht daar om 10:00uur tegen KZ/Thermo4U C3 hun korfbalskilzz gaan laten zien. Dat hun gemaakte plannen niet helemaal uit de verf zijn gekomen is mega balen voor deze kanjers. Trainingen zien er te gek uit, en zien een ieder dat het er in zit!!!! Dat de eindstand van 10-0 dan wat anders aangeeft is niet waar we bij stil gaan staan. Waar een ieder zeker wel kan en bij stil mag staan is dat de wedstrijd nieuwe ontwikkelpunten heeft gegeven, dat deze bespreekbaar gemaakt zijn, en dat de kids daar mee aan de slag willen gaan! Verdedigen en plaatsing is waar de focus op gaat liggen, nou moet een ieder straks eens zien, als die punten worden beheerst, Dan staat daar gewoon een ijzersterk team!

💪🏼

Ook de D1 werd in het naar cacao-ruikende Zaandam verwacht! En hebben daar een teamprestatie neergezet, NIET TE DOEN! Inzet en doorzettingsvermogen, geloof en vertrouwen hebben, werd beloond!!Was het vandaag allemaal goed? Nee zeker niet. Het liep allemaal niet heel erg lekker. Veel onnodig balverlies en in het gooien en vangen liep het ook niet altijd even goed. Er werden in de eerste helft veeeeel kansen gecreëerd, Maar weer wilde de bal er niet in. Gelijk na de rust maakt KZ gebruik van de situatie en zette Purmer met 5-1 achter.En dan komt het heh… Purmer pikt het niet langer! Die bal moet er gewoon in!!! En dan gebeurt er iets.. geen idee waar het zat maar opeens stonden ze er! Met zijn allen als een huis! Met zijn allen wisten de dames en heren de bal goed van verdediging naar aanval te spelen, werd er supersterk verdedigd en kwamen ze met prachtige aanvallen steeds een stapje dichterbij. En dat stapje waren ministapjes, maar ze waren er! En telde dus ook! Met een 5-6 winst, kon iedereen na een hele moeizame wedstrijd, maar met veel trots van de trainer/ coaches weer terug de file in rijden! … niet iedereen zou die file in gaan rijden, er waren inmiddels ook een paar toppers uit die file gestapt en gearriveerd bij KZ/Thermo4u, de E2 stond alweer klaar voor de volgende partij!Laten we beginnen met de eindstand, want helaas pindakaas deze stond aan het einde op 10-0, maar dat is natuurlijk helemaal niet wat we willen delen.. wat we wel willen delen is dat de E2 heel veel getraind heeft op verdedigen afgelopen week, en dat ze hebben geoefend op het zo snel mogelijk terug naar eigen korf bij balverlies! In de wedstrijd waren beide aspecten al snel van belang. Na een snelle 2-0 achterstand, ging het vooral het tweede kwart verdedigend een stuk beter. Veel schoten waren keurig verdedigd. Aanvallend had de E2 moeite vandaag.. Grotere tegenstanders maakte dat het gooien moeilijk was. Onder de indruk van je tegenstanders zijn, maakt dan ook dat je de rest heel graag wilt, maar niet altijd meer lukt, denk aan vrijkomen en de bal langer vasthouden dan misschien nodig is. En dan is het pas mega balen als je zo hard werkt voor een doelpunt dat hij dan echt niet wilt vallen, het was zo verdiend geweest voor deze kanjers!!!Waar bovenstaande toppers allemaal aan de cacaolucht gewend waren, stonden onze junioren in het mooie frisse Twiske. OKV was vandaag gastheer voor KV Purmer A1! De junioren hadden veel zin om te spelen want hun wedstrijd van afgelopen donderdag ging niet door. Alle energie kwam er dan ook in één keer uit! In de eerste helft werd er veel gescoord! Door hard te werken met zijn allen werd deze heerlijke wedstrijd uiteindelijk met 11 doelpunten beloond!! 5 tegendoelpuntjes, zorgt er dus weer voor dat de junioren de 2 puntjes in hun tas mee naar huis mochten nemen, goed gedaan kanjers!!! Zoals u kunt lezen was dit een weekend waar alles aan de orde is gekomen, uitdaging, teleurstelling, plezier, doorzettingsvermogen, kracht, verlies en winst maar ook zeker clubgevoel! Veel enthousiast publiek die mee reist en onvoorwaardelijk steunt, schreeuwt, lacht en juicht!! Daar wil je toch gewoon bij horen?!?!

😁

Mooi weekend iedereen,Namens de JeugdCommissie

Print Friendly, PDF & Email

Related posts