Zaterdag 18 september- MATCHDAY #2

Zaterdag 18 september- MATCHDAY #2

Mooi weer, een vol programma, en een goed gevuld veld aan spelers en supporters en mooie wedstrijden met onwijs veel: WAT ZIJN WE TROTS- momenten!! We nemen een ieder die dit heeft moeten missen vandaag, met alle liefde nog even mee..Zaterdagochtend, wedstrijdtijd!! 09:00uur verzamelen “Een half uur moet genoeg zijn voor een goede voorbereiding” nou vergeet het maar!!!! In de groepsapp begon de voorbereiding van de week al!!! Er werd gedeeld dat er veel zin was voor de wedstrijd en de prestatiedrang is hoog bij de toppers (en bij de trouwe supporters) de coaches zeggen dan ook: HIER WORDEN WE GELUKKIG VAN!!! De wil en het plezier straalt er bij iedereen van af! Goed even terug naar de wedstrijd, Purmer-Helios.. met de laatste uitslag in onze gedachte tegen dit team (22-3) moest er worden gewaakt voor het “naast je schoenen lopen effect”.. nou er kan wel worden gezegd dat Helios de F1 even waarschuwden 0-2 stond het binnen no-time! Chips, wat gebeurd hier nou??? Was de gedachte die er heerste onder een ieder. Ehmm waar is de bekende strijdlust?, waar was alle kracht? Waar was de: WE-GAAN-DIT-MET-ZIJN-ALLEN-FIXEN-MENTALITEIT??? … nouuuuu die was blijkbaar even goed weggestopt! Want toen de F die eenmaal had gevonden… nou toen begon het feestje!!! Overspelen, keuzes maken om een ander te laten scoren, pogingen tot doorloopballen, doorzettingsvermogen alllllllles wat er nodig is om te laten zien wie de F1 echt is! 3 tegendoelpunten als incasseer-lesje.. respect naar de tegenstander en stiekem even mee juichen voor ze, is gewoon heel bijzonder om te mogen zien bij deze kanjers!! Maar met een 15-3 als eindstand mag de F1 wel weer zeggen dat de afloop geweldig was waar ze meer dan trots op mogen zijn. Op naar volgende week waar er met de juiste ingrediënten zoals plezier, doorzettingsvermogen, strijdlust en samenwerking en natuurlijk alle trouwe supporters de volgende wedstrijd word gespeeld.De toppers van de E2 hebben vanmorgen op papier dan misschien wel ruim verloren, maar mogen echt trots zijn op zichzelf. Geen moment hebben zij hun koppie laten hangen en tot het laatste fluitsignaal zijn zij blijven strijden. Vooral verdedigend was het een moeilijke klus vandaag, zeker als u weet dat de E2 eerstejaars is in de E klasse en dan tegen kindjes uit hogere teams komen te staan in de wedstrijd. Dan is het even zoeken hoe je echt goed staat, wat is nou de beste kant om te verdedigen? Nou Finn en Diego hebben dat dus meer dan goed gedaan!! SUPERGOED deelden de coaches zelfs! Want onze twee mannen stonden tegen dat ene zuivere jongetje, kanjers dus!! Zelfs met 0-10 achter, werd er niet opgegeven en bleven ze strijden naar een doelpunt!Dat lukte, en wat voor een. Een superlange aanval waarin heel goed overgespeeld werd met z’n vieren. En Diego knalde hem van verre afstand erin. Een echte team-goal! En wat te denken van de meiden, die als bikkels hebben staan verdedigen. Laura en Sanne als uitblinkers, die menig schot goed verdedigden. Maar ook Lieke en Lynn, die ondanks de pijntjes gewoon doorbikkelden. Uiteindelijk verloren met 2-16, waarbij Finn het tweede doelpunt maakte na wederom goed samenspel. Ondanks de eindstand, heel veel plezier bij de kinderen waargenomen vandaag. En ik denk dat een ieder nu denkt: Misschien heeft Purmer E2 niet de meeste doelpunten gemaakt, maar zo te lezen WEL DE MOOISTE!!! Komende weken gaat de E goed trainen, zodat zij nog beter worden in verdedigen en vooral hun plezier met elkaar weet vast te houden!Voor de wedstrijd startte bij de E1, blikten ze eerst even terug naar vorige week, om zo te bespreken met elkaar wat ze wilden gaan proberen en wilden verbeteren in de wedstrijd tegen Roda E1. De conclusie werd snel getrokken door het hele team: Focus op verdedigen, want dat was vorige week het probleem!Keuzes maken in hun positie ten opzichte van de tegenstanders, maar ook keuzes moesten worden gemaakt in looprichtingen tijdens de verdediging.. want hoe loop je nou eigenlijk mee? Uiteraard bedachten deze toppers en hun coaches dit niet met zijn allen 5min voor een wedstrijd. De hele week werd hier op getraind, veel over gesproken en dus was nu het moment om het toe te passen! Hun focus hierop bleek dan ook de sleutel tot succes in de wedstrijd van vandaag!De tegenstander had moeite om kansen te creëren, ondanks de paar powerhousen die ze hadden staan, en kwamen dan ook maar tot 1x scoren!! Super goed gedaan dus!!!Aanvallend was ook een dikke prima.De E1 heeft dan ook weer mooie en verschillende soorten doelpunten mogen vieren! Een prachtig afstandsschot, een perfecte doorloopbal, het was er allemaal, knap hoor! Ook na een wedstrijd als dit nemen ze verbeterpunten mee. Mooie uitdagingen zijn bijvoorbeeld: Aanvallende passing- wanneer, waarom, en hoe gooi ik naar medespelers.? De twee trotse trainers kunnen niet wachten om deze uitdaging weer aan te gaan met hun kanjers, en de ontwikkelingen die de kids doormaken te volgen! De eerste wedstrijdpuntjes zijn nu binnen voor voor de E1, wat een heerlijke zaterdag zo! Ook voor de D1 stond hun 2de wedstrijd gepland. Wat vroeger verzamelen dit keer, en dan is het altijd voor de coach spannend hoe de dames en heren uit bed zijn gestapt. Het begin van de warming up werd wat rommelig ervaren volgens de coaches.. Maar naarmate de start van de wedstrijd naderde zag je iedereen wakker worden! De stand na de eerste helft (2-1) deed vermoeden dat de D’tjes het lastig hadden. Maar naar alle eerlijkheid, waren onze toppers de tegenstanders op alle fronten de baas!!! Genoten werd er van de inzet, de balsnelheid en de hoeveelheid kansen die er werden gecreëerd. Maar tja.. die bal moet nog wel door de korf heen om alle inzet beloond zien te worden.. Dit had nog wat meer tijd nodig dan gedacht! En tja als je dan staat te verdedigen als een huis, door afspeel mogelijkheden te blokkeren en daardoor je tegenstander van Haarlem bijna dwingt om de bal vast te houden.. tja dan weet je dat je goed bezig bent! Maar die doelpunten heh… zucht..Waar er in eerdere wedstrijden verslapt werd richting het niveau van de tegenstander, was dat vandaag niet het geval!! De toppers verdienen dan ook een mega groot compliment. In de 2de helft werden ze zuiverder in de afronding en daar was die beloning dan ook!! De ene goal nog mooier dan de andere goal viel door die korf heen, zonder ook maar in de verdediging te verslappen! Gevolg een 10-2 overwinning. De coaches lopen over van trots als ze zien dat het harde trainen en werken op zaterdag niet voor niks is! De groei naar een hoger niveau is duidelijk zichtbaar! Hoe gaaf is dat?!?!De C1 van Purmer mocht vandaag hun doel achterna tegen Furore C3! Hun doel? een betere wedstrijd neer zetten dan vorige week, en dan de focus op de samenwerking, VOOR ELKAAR WERKEN! Iedereen kent wel dat gevoel van: Zo graag iets willen, dat het niet meteen lukt toch? Zo moest de C1 in de eerst helft even zoeken.. de aanvallen liepen niet helemaal lekker, waardoor iedereen in dezelfde functie bleef staan (voor de nieuwere fans onder ons, de C1 wisselt om de 2 doelpunten).Verdedigend ging het goed, maar hier en daar mocht er nog wat meer strijdlust worden getoond om de onderschepte bal snel naar het aanvalsvak te brengen. En strijdlust hebben Purmer jeugdleden in hun hele lichaam! In de tweede helft werd de “pit” die gezocht werd gevonden en daar kwam dan hun doelstelling naar voren!! Er werd goed voor elkaar gewerkt!! En logisch en verdiend gevolg waren dan ook een aantal mooie doelpunten! Furore gaf zich niet snel gewonnen, wat maakte dat het een spannende wedstrijd was om naar te kijken. Eindstand was een verdiende 4-3 en houden we de doelstelling vast over het samen en voor elkaar werken. Nu al zin in de volgende wedstrijden met deze kanjers!!Nou u heeft het kunnen lezen.. alles was aanwezig voor een heerlijke clubdag.. zon, goed gemutst volk, gemotiveerde en vrolijke jeugdleden en prachtige wedstrijden, stuk voor stuk om te onthouden!Zien we u de volgende keer ook (weer)?!

Mooi weekend iedereen,Namens de Jeugd Commissie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts