Zaterdag 2 april 2022… VOOR IN DE BOEKEN!!!!

Zaterdag 2 april 2022… VOOR IN DE BOEKEN!!!!�.. want dan zo op eens is het alweer april en staat de laatste zaalwedstijd voor de deur.�Niet zomaar een weekend, niet zomaar een wedstrijd voor veel jeugdteams, maar voor een aantal DE WEDSTRIJD!!! De wedstrijd die het zaalseizoen afsluit… maar ook DE wedstrijd om een kampioenschap binnen te slepen.. of de wedstrijd om het al behaalde kampioenschap te belonen met een ongeslagen zaalseizoen… ENNNN de wedstrijd om geld inzamelen voor het jeugdkamp!! ErDeco zou elke purmer-jeugd-doelpunt namelijk belonen in centjes voor het kamp!! Genoeg motivatie dus en dit alles startte weer lekker op tijd.. ��Om 09:30uur.. de F’jes druppelen dit keer niet binnen.. nee ZE STUITEREN NAAR BINNEN!!!�Want deze ochtend, was voor de F1 een bijzondere.. ZIJ KONDEN BIJ WINST KAMPIOEN WORDEN!!�Pff.. kippenvel en zweet is weer te voelen bij het terugdenken aan de wedstrijd. �Een onbekende ploeg ontving Purmer in een ook onbekende thuis-zaal dit keer. De wedstrijd Purmer F1- DKV Victoria F1 stond op het programma. Spannend, enthousiast, druk, verlegen, hyper, humor, fanatisme waren alle uitingen die voorbijkwamen voor de wedstrijd. Maar toen het fluitje ging… BAMMMMMM!!!!! Daar gingen ze!!! Scoren, overgooien, verdedigen als stickers, ballen pikken, alles kwam aan bod!! Met een 7-3 de rust in zorgde voor rust, en eigenlijk een gevoel van: MAKKIE!!!�Ughh… ehmmm dat makkie was toch even niet zo. DKV kwam terug EN HOE!!! Het werd zelfs peentjes zweten voor de coaches en publiek toen de stand op 8-7 kwam.. Maar waar de F1 toe in staat blijkt te zijn naast al hun andere talenten, hadden we nog niet eerder gezien. ZE PAKTEN HET HEF IN EIGEN HANDEN en gingen er voor!!!!! In 10 minuten tijd werd er geknokt, gevochten en gejuicht ennnnnnnn G-E-W-O-N-N-E-N!!!!! Met een geweldig groot aantal aan publiek, bloemen, snoep, snoep, snoep, snoep, oh en hadden we al gezegd SNOEP, en welverdiende medailles zijn de kids van KV PURMER F1 mega dik verdiend kampioen!!!!! Ennnnn €6,50 voor in de Pinksterkamp-pot!!��Maar de vreemde thuishal stond niet alleen in het teken van de F1!!! Naast de F1 stond er nog een kampioenschap gepland!!!De E2 stond ook klaar om te shinen!!Gezonde spanning bij de coaches, aan de kinderen was weinig te merken. Tevens de laatste wedstrijd met deze 7 toppers, dus nog een keertje knallen was het plan! Diego was deze wedstrijd de aanvoerder. Samen met Lynn, Amber en Laura begon hij aan de wedstrijd. We hadden wat pech met de afronding, terwijl we verdedigend nog wat tam waren. Te laat teruglopen, verkeerde positie kiezen, armen niet omhoog. Resultaat; binnen vijf minuten 0-2 achter. Waren het de zenuwen? Logischerwijs misschien wel. Maar vanaf dat moment waren we wel wakker. Binnen 2 minuten stonden we 3-2 voor. In de korte pauze de focus gelegd op het verdedigen en dat gaf in het tweede kwart meteen resultaat. Lieke schoot meteen drie keer raak, dus het gat was geslagen (6-2). Mede door het goede samenspel liepen we uit naar 10-2 met rust. In de tweede helft bleven we goed knokken voor iedere bal. Het rendement ging iets omlaag, maar genoeg mooie aanvallen gezien. Het laatste kwart speelden we met onze drie toppers (Diego – Amber – Sanne), omdat zij jammer genoeg niet meer onder onze hoede vallen op het veld. Samen brachten zij de eindstand op een fantastische 15-4 (en dus 7,50 verdiend voor Pinksterkamp). KAMPIOENNN, yeahhh!!

🥳
💪

Het veldseizoen begonnen wat moeizaam en moesten er nog erg aan elkaar gewend worden. Maar in het zaalseizoen hebben deze zeven toppers zich echt goed ontwikkeld en zijn ze een (h)echt team geworden. Super om dat van dichtbij mee te maken voor 2 trotste coaches!!Voor de E1 was het kampioenschap dan misschien wel binnen.. maar de doelstelling om ongeslagen kampioen te worden konden zij nog behalen! ..de laatste wedstrijd van het zaal seizoen. Na de overwinnen van de laatste wedstrijd was het kampioenschap al binnen, maar de kinderen van de E1 waren nog niet klaar. Vol met energie kwamen de kinderen de zaal in lopen, met heel veel motivatie! Ik werd overspoeld met vragen; “Als we vandaag winnen, dan hebben we toch alles gewonnen?”, “We krijgen toch €0,50 euro voor het kamp bij iedere punt?”, “Vandaag kunnen de E2 en de F toch ook kampioen worden?” De stuiterende kinderen waren dus al met van alles bezig, en zodra de bespreking begon was de concentratie snel weg. De E1 wilde zo snel mogelijk aan de slag! Na het start signaal vlogen de kinderen alle kanten op, het was een klein zooitje van drukke en hardwerkende kinderen. Toen de eerste pauze begon was wel duidelijk dat we scherp moesten blijven en wisten de kinderen dat ze eventjes moesten opletten met het rennen en overgooien. Het 2de stukje begon en de E1 liet meteen zien wat ze besproken hadden. Ze waren wakker en georganiseerd, de punten kwamen binnen! Tijdens de grote pauze halverwege de wedstrijden gingen de kinderen tellen hoeveel ze al voor het kamp hadden opgehaald, de score was 7-2. Na mijn vragen rondje van wat de kinderen wilden bereiken kreeg ik als antwoord “meer scoren en ons helpen tijdens het verdedigen!” Dit waren onze afspraken voor de 2de helft van de wedstrijd! En de kinderen maakten de helft van de doelen al waar, de punten vlogen heel snel binnen, maar de tegenstander begon ook veel te schieten en het was nog even oppassen! Tijdens de laatste pauze werd het doel ook dat iedereen een puntje ging maken. De laatste 10 minuten van de wedstrijd gingen in en de E1 liet zien wat ze wilden! Na extra taken te hebben gekregen ging het verdedigen super, vingen ze alle ballen, gooide ze naar het kindje dat nog had gescoord en BAM hij zat er in! Na veel samenwerken en communiceren kwam dan eindelijk het eind signaal. Ik als coach was super trost op de doelen gemaakt en behaald waren tijdens de wedstrijd, wat ook terug tezien was in de stand. De E1 heeft 17-5 gewonnen. Na de strafworpen en handjes geven werd al meteen geteld hoeveel was opgehaald, maar nog belangrijker, de kinderen gingen naar de E2 en de F toe om ze meteen te feliciteren met hun winst en kampioenschap! Eind goed al goed, het was en wedstrijd en een top dag dat in de avond lekker word afgesloten!Na al het kampioensgeweld bij de F en E’s was het de beurt aan de D1!!!!Tegen ZKC mochten zij de probeerde de meeste wedstrijdpunten over het hele seizoen te halen.. want u raad het al… ook de D1 zijn dan kampioenen!!!!Zkc een tegenstander waar we het uit al heel lastig tegen hadden. Na een goede trainingsweek met vol vertrouwen richting vandaag. De eerste helft waren we niet helemaal bij de les. Ondanks dat we geen doelpunt tegen kregen grossierden we in balverlies. De verdienste van ZKC maar zeker ook omdat wij niet konden brengen in waar we eigenlijk heel goed in zijn. Toch op de valreep met een 1-0 voorsprong de rust in. Nikki die op de training veel onder de korf weg loopt en loepzuiver de bal in de korf schiet liet het nu ook in de wedstrijd zien. Prachtige actie!! In de rust geprobeerd wat puntjes op de i te zetten. Elkaar niet in de weglopen, niet wachten tot de bal bij jou is, en vooral concentratie in het gooien en vangen. Aan inzet geen gebrek. Want dat is altijd op orde bij deze kanjers. De 2de helft wisten we iets meer aanvallend te creëren. Zoe die met 2 keurige schoten ons op voorsprong schiet. Maar ook ZKC wist de kansen te benutten. Uiteindelijk 3-3. Hierna verloren we definitief de slag. En moesten we een 5-4 nederlaag incasseren. Jammer, maar trots mogen we ook zeker zijn. Niet altijd gaat het even goed, maar de inzet en motivatie is altijd top. Op de training en in de wedstrijd. We ontwikkelen ons, elke week weer. We eindigen dit gekke zaalseizoen met de meeste punten, dus mag de D zich kampioen noemen, een welverdiende prestatie voor deze toppers!!!!Ook de C1 mocht hun verdiende medaille om hun nek laten hangen na een spannende wedstrijd!! Een spannende wedstrijd die eindigde in een gelijke stand! Met mega veel kansen, hulp vanuit meerdere teams kon een ieder aan de kant kijken naar een heerlijke wedstrijd ! Daarna was het de beurt aan onze jeugd uit de B1. Deze toppers hadden een pittige pot in het laatste weekend van de zaalcompetitie op de planning staan. Desondanks 6x weten te scoren tegen de kampioen hun poule!! Top gedaan als je het ons vraagt!! Dit alles werd afgelopen zaterdag nog eens even gezellig gevierd in een ouderwets bomvolle kantine!!!Kampioenschappen, maar ook de geweldige groei van de jeugd, al hun inspanningen tijdens alle wedstrijden en trainingen , de moeite die gedaan werd door een ieder (ook van de ouders) om alle wedstrijden door te laten gaan, alles bij elkaar verdiende een gezellig afsluiter van het zaalseizoen! We kijken uit naar de aankomende weken waar we zelfs met een nieuw E jeugdteam starten, maar vooral naar een veldcompetitie die niet meer in het teken staat van maatregelen en als je het ons vraagt in het teken staat van nog meer sport&plezier! Dus wees welkom iedereen, kom weer lekker langs het veld staan om deze geweldige jeugd van KV Purmer te suporten!