Matchday 19 Maart

19 maart, de zaterdag van….het allereerste kampioenschap van dit seizoen???? Jahwel u leest het goed… de eerste mogelijkheid om een kampioenschap binnen te hengelen voor één van de jeugdploegen van KV Purmer. Maar dat niet alleen, ook andere jeugdploegen speelden heerlijke wedstrijden, nog richting een kampioenschap, of gewoon naar een mooie zaalafsluiting!! Deze zaterdag stond weer gepland in onze eigen thuishal De Vaart. Om 09:30uur druppelde de eerste kanjers binnen.. Zo speelde de E2 de enelaatste speelronde tegen een voor hun onbekende tegenstander: Furore. Finn was vandaag de aanvoerder, hij was weer superbelangrijk met alle onderscheppingen in de verdediging. Ze begonnen best goed aan de wedstrijd met Finn – Sanne – Amber – Lynn. Geduldig overspelen en goede kansen creeeren. Verdedigend kwamen ze echter af en toe een stapje te laat, helaas 0-1 achter. Toch bleven we knokken. Lynn kreeg drie kansen achter elkaar onder de korf, de derde was eindelijk raak dus 1-1. Het tweede kwart drie frisse wissels erin. Die hadden er duidelijk ook zin in. Met snel overspelen ging het tempo omhoog. Na een mooie pass van Finn schoot Diego de 2e goal erin van dichtbij. Dit was meteen ook de ruststand: 2-1. Een goede 1e helft. Verdedigend waren de E’tjes scherper geworden, aanvallend iets minder de focus op de doorloopbal. Na de rust meteen een tegentreffer. De stand was dus weer gelijk. Toch wisten onze kanjers de draad weer uitstekend op te pakken! Sanne schoot ze binnen een minuut knap naar 3-2. En even later prikte Lynn de vierde goal door de mand. Eindelijk een gaatje geslagen met de tegenstander. In de laatste tien minuten maakte Finn nog een frommel-doelpunt, 5-2. In de resterende tijd werd het wat rommelig aan de Purmer zijde . Ze wilden veel te snel scoren, waardoor er verkeerde momenten werden uitgekozen om te schieten. En verdedigend was het vaak een stapje te laat. Gelukkig nog slechts 1 doelpunt tegen waardoor de eindstand 5-3 werd. Een pittige tegenstander vandaag, maar er werd ook deze week weer geknokt als een echt team! Als we de stand in de poule bekijken, vinden we onze toppers terug op de 2e plaats. Maar door corona, heeft de nr1 meer wedstrijden gespeeld. Qua resultaten zijn wij het ploegje met de minste verliespunten. Met nog 1 wedstrijd te gaan, zien wij dit als onze kampioenswedstrijd, die wilt u niet missen!!!!Dit weekend stond voor de kids van Purmer E1 de kampioenswedstrijd tegen Roda op het programma. Wetende dat ze vandaag kampioen konden worden, waren de kinderen eigenlijk heel ontspannen en vol vertrouwen in hun eigen kunnen.De wedstrijd ging van start en het vertrouwen in het kampioen te worden bleek niet ongegrond, wat een flitsende start!!!De ene na de andere bal vloog er in, door goed combinatiespel, de tegenstander werd overlopen door onze sterke toppers.Het stond met rust dan ook al 10-1!!!De wedstrijd en het kampioenschap was toen eigenlijk wel al binnen maar toen kwam de vraag: Hoe kunnen we de wedstrijd nog mooier maken?Iedereen moet minimaal 1 keer scoren vond het team en met die gedachte werd de tweede helft vervolgd.Ook deze doelstelling werd behaald, wat een TEAM !!!Met een eindstand van 15-1 was het kampioenschap definitief!!! WHOEHOEEEE!!!Een team waar de trainers/coaches super trots op zijn. Niet alleen vanwege de prestaties maar vooral om de manier hoe ze dit alles als team hebben weten te bewerkstellen.Welverdiende medailles, bloemetjes en snoepjes werden omgehangen en uitgedeeld door een heerlijk enthousiast en trots publiek!!! Geweldig!!Met de net gehuldigde kampioenen mees, ava en reilly begonnen de D’tjes aan de wedstrijd. En dat deden ze met veel strijd en passie. Veel goede kansen, snelle loopacties en scherpe passing. Maar hoe mooi de aanvallen ook opgezet waren zolang de bal niet door de korf gaat telt het niet als doelpunt. En zo kan het gebeuren dat je de rust in gaat met een 4-0 achterstand waarbij de coach vond dat het betere spel en de mooie kansen aan eigen kant waren. Maar effectief was KZ zeker. En ook dat is een kwaliteit. De rust in met achterstand dus. Maar eigenlijk een heel tevreden ploegje op de bank. Met alle geloof in een goede afloop. Want als de trein op gang komt kunnen ook zij heel doeltreffend zijn. Helaas in de 2 helft hetzelfde spelbeeld. Purmer met mooie uitgespeelde kansen maar te weinig effectief. Trots op de ploeg dat ze tot het laatst bleven strijden. Met veel energie KZ bleven bestrijden. En dan verlies je een keer, wat een stuk minder erg voelt als je met een opgeheven hoofd van het veld gaat. De eindstand van 2-7 is volgens een ieder die het heeft gezien geflatteerd.Op naar de laatste speelrondes met deze kanjers, die een ijzersterk seizoen spelen!Purmer C1 kreeg als gast: HBC C1 over de vloer!Dit keer een iets sterkere tegenstander dan de C’tjes van de afgelopen wedstrijden gewend waren. Maar als dan blijkt dat je met zeer goede hulp van Bram uit de D1, en heel veel gemiste (doorloopbal)-kansen het toch weet te brengen tot een gelijkspel van 3-3, dan heb je gewoon een goed resultaat neergezet!!Verdedigend blijven er nog wat uitdagingen, en valt er altijd nog wat te leren.. maar het vertrouwen wat er is in dit leuke team, is eindeloos en daardoor word er elke week weer uitgekeken naar ene volgende partij!!! Dus op naar volgende week met deze leukerds! Een weekend vol strijdlust, doorzettingsvermogen, plezier en enthousiasme hebben wij alweer achter ons gelaten.. iedereen zet weer een stapje richting het (hopelijk zonnige) 2e helft veldseizoen.. met nog 2 rondes te gaan in de zaal.. en nog meerdere kansen op jeugdkampioenschappen, kijken wij vol trots naar al onze jeugdteams, hun sportbeleving, hun enthousiasme, die er voor zorgt dat ook hun supporters er elke week weer zijn om een stukje mee te mogen genieten van hun eigen kroost die keihard werken binnen deze toffe sport!!! Ga zo door kanjers!!!Namens de Jeugdcommissie