Een regenachtige 3e speelronde!

Een regenachtige 3e speelronde!

Weer een uitspeel-ronde! Met buienradar die zei dat het een dag zou gaan worden met hier en daar een bui (lees, iets of iemand draait KEIHARD een kraan open daarboven voor een minuut of 5 en dan komt de zon weer even). Met prachtige regenbogen reden we de kop van Noord-Holland dus met alle spelers, speelsters en fanclubs af…

In Amsterdam arriveerden onze jongsten..

Blauw wit F1 – KV Purmer F1 Dit weekend moesten wij in Amsterdam tegen Blauw Wit. Wij wisten nog van verleden jaar dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. En dit was meteen te zien in deze wedstrijd. Wij hadden het eerste doelpunt, en daarna ging het gelijk op. Na een tijdje moesten wij toch gebruik maken van onze superspeler. Wij hebben mooie aanvallen gehad, maar hebben nu ook wel gezien dat goed plaatsen, blijven verdedigen en ook blijven scoren belangrijk is. Het was een leuke wedstrijd om te zien en we moesten echt even hard werken. De coach is natuurlijk trots op het team!

In Castricum stonden 2 topteams gepland! De E2 en E3 mochten daar aantreden..

De E3 speelde vandaag uit bij Helios, voor ons moest de E2, die we nog ff konden aanmoedigen! Wat was dat spannend!

Ook Helios had de afgelopen weken veel gewonnen, dus een tikkie zenuwachtig gingen we het veld in! Echter kregen we vrij snel een strafworp mee en die ging erin, het ijs was gebroken, dus gingen we door met aanvallen!
En dat resulteerde in mooie lange ballen en goede aanvallen, maar afwerken daar moeten we nog even op trainen, wat een kansen kregen we….!
Gelukkig gingen er genoeg in en kwamen we voor, na de rust hadden we even in inzinking. Helios had een paar hele mooie schoten en die gingen er soms ook in!! Maar onze basis bleef goed! Goed verdedigen en samen spelen en aanvallen!!
Dat resulteerde erin dat we de overwinning binnen hebben gesleept!
Heel trots op het team en de ontwikkeling en het samenspel!

Voorafgaand de E3 was het de beurt aan onze E2 tegen Helios E1

.. een wedstrijd waar we aan mekaar gewaagd zijn. We begonnen de eerste helft erg sterk. We speelde goed over en maakte mooie doorloopballen!! Zelfs het 4.0 draaien, zagen we voorbijkomen. Verdedigend ging zeker de eerste helft beter.. De tweede helft zakte we helaas wat af, tel daarbij op dat we 2 toppers hadden die ziek werden gedurende de wedstrijd. Maar gelukkig hadden we de E3 die na ons moesten en ons konden helpen!! verdedigen ging het gewoon wat minder en de laatste 5 min stonden we dan ook gelijk..helaas wist helios in de laatste 2 min nog te scoren, waardoor we met 9-8 naar huis gingen..maar jeetje toppertjes wat was dit een spannende wedstrijd!!!! We zien jullie steeds meer groeien en dat is mooi om te zien!!!

In het Twiske ligt het veld van OKV, de E1 stond een pittige pot te wachten..

Vandaag de dag dan de wedstrijd waar iedereen van wist: NU MOETEN WE!
Okv uit! Okv wist net als ons met ruime cijfers te winnen in eerdere wedstrijden.
We zagen dat de heren met best wat lengte in het veld stonden. Dus even tactisch denken en opstellen. Het was best wel heel spannend en zijn echt aan elkaar gewaagd! 2-2 heeft het lang gestaan! Buien wisselde zich af met felle zon… en net als het weer werd ons eigen spel ook wat wisselvalliger. Uiteindelijk loopt OKV dan nog uit naar 5-2.. mega jammer en tegelijkertijd niks om van wakker te liggen!
Zoals we zeiden, we zijn aan elkaar gewaagd en de stand had zomaar andersom kunnen zijn.. en als het aan ons ligt..gaat dat ook zo zijn bij de return!!!! Trots als altijd!!

Vandaag geen kaasmarkt gepland in Alkmaar, maar de wedstrijd van de D2 tegen DSO..

Tussen de buien door, ging de D2 op naar tegenstander DSO. Ook deze week weer een incompleet team, maar toch stonden we er met 10 kids door hulp van Quinty, Jaimy en nieuwkomer Levi die zijn eerste minuten maakte.

Al snel kwamen we 2-0 achter, door simpele doorballen. Maar hey, we zijn nog altijd een team in ontwikkeling. Niks aan de hand dus, we knokken onszelf gewoon terug. En dat knokken bleven we doen, met Levi voorop. Mooi om te zien met wat voor beleving hij zijn eerste wedstrijd speelde en menig bal onderschepte. Aanvallend had we moeite met aanvallen, mede door de lange tegenstanders. Toch een prima goal van Bibi. 4-1 achter met rust.

In de rust wat wijzigingen doorgevoerd om het aanvallend iets makkelijker te krijgen. En dat lukte. Mooi om te zien hoe Laura de ‘nieuwtjes’ Noah, Levi en Quinty op sleeptouw nam. De mooiste aanvallen en combinaties volgden met een mooie goal van Quinty.
Verdedigend lieten we helaas nog wat steekjes vallen, die werden afgestraft. Hiermee was het zicht op een overwinning wel verdwenen, maar we bleven positief en knokken voor elke bal. Dat leidde nog tot twee mooie goals van Lieke en Bibi. Eindstand 8-4, maar trots op de inzet van het team!

De D1 speelde uit, maar wel dichtbij huis tegen de buren van Bep D1..

Eerst helft hadden we het eigenlijk meteen moeilijk.
We kregen de ballen bijna niet onderschept en als we dan uiteindelijk de bal hadden veroverd, wisten we die niet naar het aanvalsvak te krijgen.
Slordige passing en niet alert zijn.. dat was het beeld over de eerste periode van de wedstrijd.
Zoals iedereen leest, gebeurde er niet veel waar we mega trots op konden zijn.
Ondanks dat beeld bleven we lang meedoen in de wedstrijd. Er waren namelijk echt we momenten waarin er wel goed gespeeld werd!! En zo waren er ook echt een paar knappe doelpunten, waar we tevreden op terug mogen kijken. Helaas, onder aan de streep waren het er te weinig om de punten mee te nemen naar ons eigen clubhuis.
De goede momenten die er geweest zijn gaan we weer gebruiken om verder te komen met ons spel. Lekker hard doortrainen, dan gaat dat helemaal goedkomen!
Op naar de volgende wedstrijd, die volgende week gespeeld wordt bij KZ.

Onze kanjers van de C1 stonden deze week al in Koog Zaandijk voor hun wedstrijd..

Opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal tegen KZ.
We begonnen wat regenachtig en dat betekent een gladde bal. Dit had echter geen invloed op ons spel.
Purmer begon meteen vlammend. De bal ging lekker op tempo rond en er werden goede loopacties gemaakt. Al snel merkten we dat we daardoor veel vrij kwamen te staan en er goede kansen kwamen. En die kansen werden goed benut. We gingen met een 1-6 op de teller de rust in.
De tweede helft werden we nog meer gedreven. We moeten de 10 halen, was het doel. En opnieuw maakten we prachtige acties, coachten we elkaar en had iedereen een ijzersterke inzet. Eindstand: 1-12.
Het is mooi om te zien als coaches dat dit team heel mooi samenwerkt en dat er een goede en sportieve sfeer is. Het is genieten!

In het Twiske werd er ook nog geproost op winst!!!

De A1 stond bij okv in de zon en de hoosbuien,maar daar tussendoor konden zei de korf net een keertje meer vinden dan okv .
Dus voor ons de 1e punten binnen😍
Afgelopen week op andere manieren afvangen getraind ,soms zag je het terug en soms niet (dit ook omdat er 2 op schoolkamp waren en dus niet wisten wat er speelde)
Elke week een stukje beter met deze keer een eindstand in ons voordeel 4-5🥳☔️😘

Inmiddels zijn de wasjes gedraaid.. hangen de tenues te drogen.. en is al het publiek hopelijk weer opgedroogd… laden alle jeugdleden zich weer op voor een volgende speelronde waar nieuwe kansen liggen en kijken de coaches trots terug op een mooi speelweekend.

Namens de jeugdcommissie

Print Friendly, PDF & Email

Related posts