– Gunstige weersomstandigheden..
– Mega veel publiek..
– De aanwezige en GEWELDIGE jeugd die KV Purmer heeft rondlopen…  alle ingrediënten voor een heerlijke clubdag!

De aftrap was zoals altijd aan de talenten van de F1..

Dit weekend was de laatste wedstrijd op het veld voor de F1. En wat voor een wedstrijd!! Wat was het spannend! We gingen de eerste 10 minuten goed van start en kwamen zelfs met 5-1 voor te staan! Na een tijdje begon de tegenstander goed terug te komen en kwamen wij helaas achter te staan. Maar wat heeft het team gestreden tot het einde!! Wat wij goed konden zien deze wedstrijd was de groei die dit team heeft gemaakt!! We mogen niet vergeten dat deze toppers nog maar 1 jaar wedstrijden spelen! Wat hebben ze al een hoop geleerd! Overspelen naar elkaar, verdedigen, afvangen alles gaat al zoveel beter!! Deze toppers hebben daarom hun tweede plek ook echt wel verdiend!! Ze mogen echt trots op zichzelf zijn, de coach is dat in ieder geval!!! Op naar het zaalseizoen💪

Na de E2 en de E1 mocht de E3 ook een gooi doen naar het kampioenschap! Dan moest er echter wel gewonnen worden en zoals we eerder zagen die dag kan er van alles gebeuren, hoe goed je als team ook bent!

Ik weet niet wie er zenuwachtiger waren; de ouders, de kinderen of de coach! Echter in het veld lieten we zien hoeveel we gegroeid zijn afgelopen maanden, er werd heel goed gespeeld en vooral ook samen gespeeld! En dat is het belangrijkste als team, je wint en verliest samen!
Er werd goed gegooid, gevangen en aangevallen. We zagen zelf een 4-0 systeem voorbij komen!! Maar we bleven ook in de verdediging gefocust!
En als team hebben we samen de winst binnen gehaald (6-0) en dus ook het kampioenschap!!

Super trots op het team,  van vorig jaar 1 winstpartij (in het hele jaar) naar kampioen worden! Wat zijn we gegroeid, mede door het samen trainen met alle E teams en alle E trainers waar wij als jongste team het meest van leren!
Dank aan iedereen die hier aan bijgedragen heeft!

Purmer E2-Helios E1
Vandaag hadden we onze kampioenswedstrijd!!! En het was spannend, want we moesten deze winnen wilden we kampioen worden. Uit hebben we tegen Helios verloren dus we wisten dat we ons best moesten gaan doen. We startte de wedstrijd gefocust, we bleven goed bij onze tegenstander. Maar aanvallend lukte het niet echt om te scoren.
De eerste 2 kwartjes van de wedstrijd liepen we gelijk op en was het erg spannend!! 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, we gingen met 3-3 de rust in. We moesten iets meer pit geven wilde we dit winnen. En dat deden ze!!!!! Ze hebben er maar liefst 6-3 gewonnen met hele mooie doelpunten. De kindjes hebben vandaag laten zien dat ze het kampioenschap waard zijn!!!! Zo zo trots op deze kampioentjes.❤️

Als je training-maatjes kampioen worden dan wil je als E1 maar één ding.. alles geven wat je hebt om ook een gooi naar het kampioenschap te doen!

De E1, kanjers… stuk voor stuk!! Een moeilijke uitdaging op het programma, winnen van OKV en je bent ook kampioen.
Onze uitwedstrijd tegen OKV was al pittig. Pittig in de zin van: niet onmogelijk, maar wel 100% geven, de hele wedstrijd lang en geen kans onbenut laten.
Bijna alles was aanwezig.. 100% focus, 200% inzet, 300% willen.. maar we misten dat stukje van de kansen benutten en dat stukje hadden we nodig om een kampioenschap te verzilveren. Is het zuur? Natuurlijk!! Zegt het iets over het talent wat er in de E1 zit?? NEEEE!! Er zit zoveel korfballend talent in dit team, stuk voor stuk wordt iedereen individueel beter en groeit het team elke week.
Geen medaille dus voor de competitie maar wel een mega dikke-trotse-trainers-knuffel van elke topper in de E1!

Kampioenen-tijd voor de D2!!

Zaterdagochtend, een lekker zonnetje maar evengoed wel fris. En allemaal gespannen koppies bij de D2, want er stond wat op het spel vandaag; de kampioenswedstrijd. Stiekem waren we al (minimaal gedeeld) kampioen, maar dat wisten de kids nog niet van tevoren.

Het eerste kwart was de spanning nog zichtbaar. Aanvallend kregen we de bal er niet in en hadden we vaak moeite met het voorverdedigen van DSO. De kansen waren dus schaars, terwijl we het verdedigend redelijk onder controle hadden (0-0 met de vakwissel). Ons tweede aanvalsvak creeerde meer kansen. Lynn offerde zich goed op in de aangeef voor Lieke en (Lieke) Hansen en Noah stofzuigerde elk schot weg voor zijn tegenstander. Dit resulteerde in een verdiende 1-0 van Lieke. Door sterk uitverdedigen van ditzelfde vak kwam DSO amper aan aanvallen toe. Helaas toch nog de onnodige 1-1 vlak voor rust.

Na de rust moesten we even ingrijpen het eerste invalsvak. En dat lukte meteen, want Reilly en Lisa zorgden samen in no-time voor 3 goals. Overigens goed uitgespeeld door het totale vak. Tussendoor nog een goal tegen, dus in een paar minuten was het opeens 4-2. Dat bleef het ook lange tijd. Het tweede aanvalsvak was ook nu weer zeer sterk aan het uitverdedigen. DSO kreeg de bal amper nog in de aanval. Uiteindelijk winnen we op een nippertje met 4-3 en zijn we de terechte kampioen!

En nee, zonder de hulp van de D1 hadden we het wellicht niet gered. Toch hebben we ook heel veel goede fases laten zien met ons eigen achttal. En niet te vergeten dat we eerste jaars D zijn, en met een paar nieuwe kids dit seizoen ingegaan zijn. Niet alleen binnen het veld, maar zeker ook buiten het veld, wordt dit een steeds leukere en hechtere groep. Mooi om daar onderdeel van te zijn. Wij zijn wederom trots op onze toppers! 🥰

En dan voor de D1 een Purmerends onderonsje tegen Bep D1!

Dit weekend stond voor ons de streekderby op het programma, altijd leuke wedstrijden!
Na een teleurstellend resultaat vorige week hadden we wat goed te maken voor ons zelf.
Vanaf minuut 1 stonden we dit keer aan en ging eenieder vol in de strijd, en dat was ook nodig deze wedstrijd!
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd er werden mooie duels uitgevochten.
Maar boven alles werd er echt gekorfbald met mooie acties en doelpunten.
Wat ontwikkelen de kinderen zich goed, echt mooi om te zien.
Maar wie gaat er met de winst vandoor?
Tot in de laatste minuten bleef het spannend 5-5 gelijk.
YES!!! We maken de 6-5 we staan voor in de laatste minuten van de wedstrijd, nu vasthouden die voorsprong!!
En daar kwam het eindsignaal!!!
We hebben gewonnen!!!
De punten zijn voor Kv Purmer!!!
En hiermee is er een mooi einde gekomen aan de eerste periode veld.

Vorige week hebben de kanjers van de C1 hun kampioenschap al veilig gesteld. Deze week nog 1 wedstrijd op het programma tegen KZ..

De laatste wedstrijd van het seizoen was aangebroken. Vorige week waren we al kampioen geworden. De wedstrijd begon fel, we hadden vaak onnodig balverlies en het opbouwen verliep moeizaam. We kwamen dan ook onnodig op achterstand. We liepen achter de feiten aan in deze wedstrijd. De frustratie liep dan ook een beetje op. Zou het weer zoals vorig jaar eindigen met de laatste wedstrijd verlies, terwijl we al kampioen zijn?
Na een goede peptalk in de kleedkamer de tweede helft aan de bak. Het bleef gelijk op lopen. Achter komen-gelijk komen-voor komen. Het is was een bijzondere wedstrijd. Echter hebben de kids gevochten als leeuwen. Iedereen heeft een enorme inzet getoond, ondanks dat we beter konden. Eindstand: 5-4 voor ons. Ongeslagen kampioen! We zijn trots op deze kids en de les van vandaag nemen we mee naar binnenseizoen.

De A1, onze grote groterds sloten de jeugdwedstrijden weer af en speelden hun wedstrijd tegen OKV.

Wat “uit” een gewonnen pot was konden ze vandaag niet waarmaken .
Wat ze ook probeerden.. de ballen gingen de korf niet in.. 😓
Ondanks de overstap naar de junioren zien we groei in het spel. Ondanks dat de verwachting al was dat het lastig zou gaan worden in de junioren, hebben ze toch laten zien dat alles mogelijk is!! We gaan er een mooi zaalseizoen van maken met hopelijk wordt deze met wat meer winst beloond 🥳🥳!!

Je knippert met je ogen en het eerste gedeelte van de veldcompetitie is voorbij.
Wat was het een geweldige start na de zomer! Nieuwe teams, nieuwe tegenstanders, andere categorieën waarin je uitkomt, grotere en fysiekere tegenstanders.. maar vooral groei!!! Groei in jeugdleden, groei in publiek, groei in het korfbalspel en groei in winstpunten.
Het was weer genieten, elke zaterdag weer.
Het zaalseizoen komt eraan en we kijken hier weer naar uit met zijn allen!
Dank voor alle inzet van de trainer/coaches, het publiek, de kantinebemanning maar vooral van onze jeugd!!! JULLIE MAKEN DE ZATERDAGEN G-E-W-E-L-D-I-G VOOR IEDEREEN!