Zaterdag 7 oktober thuis-wedstrijd-dag bij KV Purmer!!!

Zaterdag 7 oktober thuis-wedstrijd-dag bij KV Purmer!!!

Met het einde van de eerste periode veld in zicht, speelden de kids weer met alles wat ze in huis hadden hun wedstrijden!

Al vroeg op de dag trapten de F1-kids de dag af!

Dit weekend hebben wij thuis gespeeld tegen BEP. De kinderen hadden er veel zin, en dit was meteen te zien! Na een paar minuten kwamen de eerste doelpunten en dit is zo door blijven gaan tot het einde van de wedstrijd. Wij moesten dit keer wel iets harder werken en slimmer spelen dan de vorige keer dat wij tegen dit team moesten. Maar hierdoor kwamen er een paar mooie aanvallen waarbij de bal snel werd overgegooid en afgemaakt met een mooi doelpunt. Ook verdedigen ging goed, en de coach zag ook dat de tips werden gebruikt in het veld. Na de wedstrijd zijn er nog een paar mooie strafworpen gemaakt. De coach is trots op deze toppers!!

Iets later op de ochtend speelde de E3 een heerlijke pot!

Purmer E3 – OKV E1
Na de andere E-ploegen mochten wij aan de bak. Vandaag was OKV de tegenstander. Na een goede warming Up gingen we aan de slag, we moesten er hard voor werken. Maar dat werd gedaan, er werd goed op de bal-lijn verdedigd en we zaten er goed op!
Wel belangrijk om dan ook niet te vergeten om te scoren, gelukkig kwamen er goede aanvallen en wisten we een paar mooie doelpunten te maken!
Met en eindstand van 5-0 verlieten we het veld!
Op naar volgende week, weer een heerlijk thuis speel weekend!

Voor de E3 speelde de E2 een spannende wedstrijd 🙂 En ze speelde die tegen Blauw-Wit..

Met in ons achterhoofd hoe we de vorige keer tegen deze ploeg speelde, merkte je toch wat spanning bij de kinderen. Ze zaten ze er vanaag niet helemaal lekker in en dat was in de eerste helft zeker te zien! Veel balverlies te snel willen gooien en ook met verdedigen waren we niet op ons best in de eerste helft. Gelukkig spelen we altijd een 2e helft en herstelde we ons waardoor we weer wat beter gingen spelen en wat rustiger waren! Verdedigen deden we weer wat beter, waardoor we toch met een mooie overwinning van het veld gingen!!! En ook echt met een paar mooie doelpunten!!! 4-1 een mooie eindstand op na volgende week onze laatste veld wedstrijd met onze kanjers.

De E1 speelden vandaag tegen de kindjes van Badhoevedorp. Een ruime winst had iedereen nog in het hoofd van de uitwedstrijd. Maar elke zaterdag is het een nieuwe wedstrijd en ligt niks vast. Dus knallen!!!!
Ditmaal iets minder doelpunten op het scorebord dan de uitwedstrijd, maar ditmaal ook mooiere en rustigere aanvallen.
We hebben veel getraind op individuele verbeteringen en alle kids hebben daar mooie dingen van laten zien!
Met 8-0 winst en een sportief en gezellige strafworpen reeks met Badhoevedorp sloten wij deze wedstrijd weer af. Volgende week is het erop of eronder. Willen wij gezamenlijk kampioen worden met OKV dan moeten we alles uit de kast halen om te winnen.. geen winst volgende week? Dan geen kampioen op papier maar wel in trots, progressie en teamspirit!

Purmer D2 – Roda D2
Vandaag voor de D1 weer een thuiswedstrijd. Met een lastige wind begonnen we goed aan de wedstrijd. De aanval liep goed. Verdedigend gaven we niet veel weg. We kwamen verdiend op voorsprong. Roda kwam door wat fouten met gooien en vangen weer terug in de wedstrijd. Met 3-2 gingen we de rust in. Na de rust gingen we beter spelen. Met overspelen meer rust in het team. De kansen werden beter benut. Verdedigend gaven we niet veel meer weg. Met als 6-3 eindstand. 2 trotse coaches.
Op naar volgende week.

Purmer D1 – Roda D1
Een zware wedstrijd stond op het programma vandaag. Wanneer we een wedstrijd tegen Roda spelen, kan niemand het zich permitteren om te verslappen of even geen focus te hebben in bijvoorbeeld de afronding. Al vrij snel in de wedstrijd voelden we aan dat we niet als geheel team hetgeen konden leveren wat er nodig was om te kunnen winnen.
De punten gingen dan ook mee naar Westzaan. Hoe zuur het ook was, kunnen we ook een paar mooie punten benoemen. Denk aan spelers die onwijs aan het groeien zijn in hun rol, en geen kleine stapjes hebben gemaakt, maar hele grote stappen!!
Rebound (afvang) duels die gewonnen werden, waardoor er meerdere keren in een aanval kansen werden gecreëerd. Dit zijn ondanks het verlies, ondanks niet de wedstrijd waar we op gehoopt hadden met zijn allen, toch dingen die het meer dan waard zijn om te benoemen.
Met goede moed naar de volgende wedstrijd!

KV Purmer C1-Groen-geel
Vandaag was de dag dat we kampioen konden worden. Licht gespannen gingen we de strijd aan. We wisten dat we dit makkelijk konden winnen, alleen wilden we allemaal scoren. Dus af en toe te snel willen scoren of te langzaam opbouwen.
Na een matige eerste helft (4-1) gingen we toch vol gas de tweede helft in.
We hebben mooie aanvallen gecreëerd, verderging stond vaak goed.
Leuk om te zien en te horen hoe enthousiast ons thuispubliek was. Dank hiervoor.
Na een mooie tweede helft gingen we met 13-1 winst het veld af.
We hebben een mooie medaille gekregen en hebben het gevierd in de kantine onder het genot van een patatje en een snackje.
Als coaches zijn we trots op dit team. De inzet, de sfeer en de gedrevenheid.
Volgende week de laatste thuiswedstrijd en dan gaan we naar binnen.

Bij de A1 heerste even de gedachte of iedereen nog in bed lag de eerste helft 😅 Geen tempo, niet goed genoeg gooien en zo verder..
Hierdoor kwam KZ in de mogelijkheid een verre voorsprong te nemen die niet meer in te halen was.
De 2e helft hebben we met wat wissels hier en daar toch de druk wat op weten te voeren. Dit resulteerde in het moeilijk maken voor KZ om hun spel voort te zetten en dat Purmer de mogelijkheid greep om sneller rond te spelen en betere acties te creëren!
Helaas was de achterstand inmiddels te groot geworden om KZ niet te laten winnen.
Volgende week de laatste buiten wedstrijd, daar gaan we volledig voor omdat dit een pot is die we uit gewonnen hebben!!!
Dus zet hem op 💪🏼

Het eerste kampioenschap is alweer op de teller gezet door onze kanjers van de C1!
Volgende week opnieuw een paar kansen, weliswaar kleine kansen, maar ze zijn er en dus kan er van alles gebeuren!
Op naar de laatste buiten ronde..

Namens de jeugdcommissie

Print Friendly, PDF & Email

Related posts