De zaterdag dat Sint op de club langskomt…

Maar ook de derde speelronde!!! Een speelronde met vele gaten in de teams, maar waar we met veel oplossingen toch allemaal de wedstrijden hebben kunnen spelen!

In Oostzaan een hele Purmer-delegatie!
De F1 en de E3 moesten om 09:30uur van start!!

OKV F3 – KV Purmer F1.  Dit weekend mochten wij in Oostzaan spelen. Wij hadden helaas wat zieken maar gelukkig konden we wel spelen en een mooie wedstrijd neerzetten. Ook deze keer hadden wij een sterke verdediging waardoor wij vaak de bal konden onderscheppen. Er zijn een hoop mooie aanvallen geweest waarbij deze toppers goed aan het overgooien waren en het afmaakte met een mooi doelpunt! De coach is weer super trots op deze toppers!!!

Wij “de E3” mochten tegelijk met de F1 bij OKV spelen tegen de E2.
We hebben wel eens vaker hier tegen gespeeld!

Dat je wat minder speelt en toch een wedstrijd kan winnen bleek vandaag!
In de basis stonden we er als een huis, verdedigend stonden we super goed te spelen maar soms keken we niet goed of gooiden en vingen we niet goed!

Maar doordat we door bleven gaan en ervoor bleven strijden trokken we de wedstrijd naar ons toe!
Daarnaast super trots dat bijna iedereen mee heeft geholpen aan het scoren!
Echt een teamoverwinning, super trots!

Op de hele vroege morgen stond onze E2 al in Amsterdam om tegen Blauw Wit te spelen..

Vanmorgen vroeg moesten we al in Amsterdam zijn. Met vandaag helaas 2 zieken en een pittige tegenstander (wat we al van te voren wisten). In ons achterhoofd de ervaring hoe we 2 keer op het veld tegen dit team hebben gespeeld. Je merkte ook veel spanning bij de kinderen. Het eerste kwart ging super en wisten we de stand op 0-0 te houden.. en toen kwam de wissel van de tegen partij… veel duw- en trekwerk.. niet echt leuk.. maar ook dat hoort er helaas wel eens bij. In de verdediging kwamen we soms wel wat te kort. Aanvallend kansen genoeg gehad maar het wou gewoon niet lukken. Maar gevochten hebben jullie zeker wel..ondanks dat we met 6-0 verloren hebben, lieten jullie je hoofd niet hangen..super trots op jullie!!

Ook in Oostzaan waren onze E1 toppers..

Jemig-de- pemig.. alsof een sterkte tegenstander nog niet genoeg was.. 2 zieke meisjes, een topper minder maakte dat we anders in het veld stonden dan gewend.
Het eerlijke verhaal vandaag is als volgt.. in de voorbespreking hebben we alle kaarten op tafel gelegd en afgesproken dat we voor het best haalbare zouden gaan..
En hoe sommige (tactische) tips totaal niet binnenkomen, is er één afspraak wel echt behaald: We gaan HOE DAN OOK alles geven!!!
En wauwww dat kunnen deze toppers echt!!
Waren de struggles real? Zekerssss… maar waren er individuele en ook soms mooie teammomenten te zien?! ZEKERSSSS!!!
Een hele fijne aanvulling vanuit onze E3, zorgde ervoor dat we helemaal gesloopt maar met alles gegeven van het veld gingen!
Dank lieve toppers, dat jullie hoe dan ook doorgaan ❤️

In Diemen op het programma:
DKV D1 – Purmer D2
Aangekomen in een lege hal. Even het vermoeden of we wel goed zaten. 15 min voor tijd kwam dkv binnen. Snel alles opbouwen. We gingen goed van start. Mooie kansen en goed verdedigd. Verdiend stonden we bij rust 2-4 voor. Na rust lukt het niet meer. Aanvallend werden de kansen minder. En ook verdedigend lieten we steken vallen. Helaas viel de beslissing in de laatste minuut niet onze kant op. Eindstand 5-4.

In Amstelveen werd de D1 ontvangen door KVA..
Na vorige week moesten we ons even herpakken.
En laten zien dat we toch echt wel goed kunnen korfballen.
Met weer precies 8 spelers en geen wissels gingen we deze uitdaging aan.
Afgelopen week is er hard getraind aan ruimtes herkennen en dat was te zien in het spel tijdens de wedstrijd.
Ging dat allemaal goed?
Nee natuurlijk niet, maar het was wel goed om te zien dat het op bepaalde momenten er wel uit kwam met mooie acties.
Dit spel bracht ons dan ook op voorsprong en tot driekwart wedstrijd stonden we dan ook voor.
In de laatste kwart van de wedstrijd leek de energie op te raken, ook niet gek.
En daar profiteerde onze tegenstander van, die dan ook uiteindelijk er met de winst vandoor gingen.
Ondanks het resultaat op het scorebord, is dit echt een wedstrijd waarmee we verder kunnen.
Goed gedaan!

In Purmerend werd er bij de buren gespeeld door onze C’tjes!

BEP – Purmer 6-4
Een snotterend en gehavend Purmer mocht vandaag een burenstrijd met BEP uitvechten.

Met reilly en mees die vanuit Amstelveen aan kwamen crossen begonnen we zenuwachtig en onzeker aan de wedstrijd.

Het eerste deel hadden we veel moeite met een goed spelend BEP. We misten de energie om er zelf iets tegenover te zetten.

Gedurende de 1ste helft kwamen we beter in ons spel. Het wilde niet allemaal even goed lukken maar met een goal in de slotseconde van de eerste helft wisten we de schade op 3-3 te houden.

In de 2de helft kregen we helaas geen grip op het sterke spel van BEP. Ondanks het harde werken en de enorme inzet wist BEP nog 3 doelpunten te maken.

Hoewel het nooit aan de scheidsrechter ligt werd het beslissende gaatje geslagen door 2 toegekende doelpunten waarbij er bij de 4-5 overduidelijk sprake was van lopen met de bal en de 4-6 niet meer verdedigd kon zijn dan het was.
Een wijze les op deze zaterdag tegen een sterk BEP.
Maar we mogen ook zeker trots zijn op onze kanjers. Ziek, zwak en misselijk maar toch een enorme inzet. En 2 toppers uit de D1 die weer voor ons klaar stonden.

Kz-purmer A
Verloren ,maar wat een mooie partij is dit geweest.
Het eerste kwartier was het continue gelijkspel ,mooie acties ,redelijk snel spel(het kan sneller😉)
We kunnen het wel .
Als we ons eigen spel blijven spelen en ons niet laten mee slepen in het spel van de tegenstander dan gaat het wel goed komen
Russtand 10-7
Dat zou toch mooi zijn als we bij konden blijven
Maar helaas was dat ons niet gegund
De doelpunten wilden niet meer vallen .
Maar als de scheids je komt vertellen dat we enorm gegroeid zijn dan gaat er toch iets goed .
En tips om nog meer te scoren😉

Na deze wedstrijden veranderden alle ouders in hun Max Verstappen versie om te zorgen dat de kindjes klaar zaten voor het Sinterklaasfeest op de club!!!
Het was weer een zaterdag, weer wat puntjes, weer wat ideeën voor de trainingen opgedaan en vooral weer genoten van alle kids!