Wat een heerlijke zonnige zaterdag voor onze jeugdteams en publiek!

Al om 09:00uur stonden onze eerste toppertjes klaar op het veld!

KV Purmer F1 – BEP F3 Afgelopen weekend hadden we in de zon de eerste thuiswedstrijd op het veld voor de F1! Al snel werd er in de eerste 10 minuten gescoord, en dit bleef de F1 de hele wedstrijd doen. Als de tegenpartij de bal had, werd er goed verdedigd waardoor de bal weer werd onderschept en hier een mooi doelpunt uitkwam. De kinderen van de F hebben hard gewerkt, en er kwamen ook mooie aanvallen waarbij er goed naar elkaar werd gegooid. Wat een toppers de kids van de F!! En wat een eind uitslag: 20-2 winnen in het lekkere zonnetje! De coach is is mega trots!

De wedstrijd kanjers van de E2 mochten op deze zonnige dag aantreden tegen Zkc’31. Met de naweeën van de 9 jaarsprik in het lijf gingen deze toppers van start! Allereerst de voorbespreking.. deze ging ongeveer zo: Jongens vandaag Zkc! Ze zijn.. (*onderbreking van 1 van de kids: poeh heh wat warm).. volgens mij niet groot! Dus hier moeten we gebrui..( (*onderbreking van 1 van de kids: ik was op de kermis).. k van maken!! Als er geschot… (*onderbreking van 1 van de kids: mijn arm gaat beter) en wordt, dan moet er ook een afvang gaan ko… (*onderbreking van 1 van de kids: bij mij gaat het wel weer).. men! Zonder afvang geen doel.. (*onderbreking kwam weer door… coach: OK HO FF!!!, laten we even focussen nu jongens) geen doelpunten dus 🤣. Haha gelukkig ging het inschieten een stuk meer gefocust dan het praatje! Het beloofde veel goeds!!! En dat was het ook ♥️ 10 heeeeerlijke teamdoelpunten werden er genoteerd. Mooie stapjes, mooie doorloopballen, rebounds en verdedigende acties.. alles werd gezien. De hitte probeerde iedereen uit het veld te slaan, maar met een heerlijk ijsje in het verschiet bleef iedereen door vechten

Wat zijn dit toch heerlijke zonnige, maar sterke winstpuntjes die dit leuke, sterke (soms wat afgeleide) team heeft genoteerd!

Op naar de volgende!

Het was super mooi weer om te korfballen maar we moesten even wennen dat we ook tegen de zon in keken en dat het lekker warm was, genoeg drinken dus! In het begin waren we even aan het aftasten maar als snel kwam er goed positie spel! De aanvallen gingen heen en weer maar helaas vielen ze in het begin wel bij de tegenstander en niet bij ons! Maar doordat we heel sterk stonden te verdedigen en ook de bal er tussenuit pakte konden we vaak weer aanvallen! En wat deden we dat goed, de doorloopballen en afstand schoten ze kwamen allemaal voorbij en iedereen deed mee in de doelpogingen en dat hielp!! We hebben onze eerste twee doelpunten samen gescoord!! Super goed samenwerkt allemaal!!! Helaas (nog) geen punten maar wel heel goed gespeeld en wederom gewonnen met strafworpen nemen na de wedstrijd!! 5-1!! Op naar volgende week!

KVP C1 – Groen Geel noteerde een eindstand van 2-1 op het bord! Zo vandaag eindelijk weer een wedstrijd op ons eigen veld. Opgeleukt met een heerlijk zonnetje begonnen we voortvarend aan de wedstrijd. Kansen over en weer maar uiteindelijk Purmer die de 1-0 op het scorebord zet. Niet veel later maakt groen geel de 1-1. Wat volgde was een steeds sterker wordend Purmer die de kansen aaneen reeg. En vlak voor rust de 2-1 wist te maken. Even afkoelen, wat puntjes op de I zetten en vol enthousiasme de 2de helft ingaan. Aan kansen geen gebrek. Bij vlagen prima veldspel en vooral in de rebound ijzersterk. Toch wilde de bal er vandaag niet in. Waardoor we bij elke tegenaanval toch ook de deksel op de neus konden krijgen. Maar ook verdedigend had Purmer het ijzersterk voor elkaar. Er werd weinig weggegeven in de 2de helft en een flink aantal onderscheppingen gemaakt. Het begint allemaal met het creëren van kansen. En dat is vandaag meer dan prima gelukt. Met iets meer rust, geluk en wat zuiverder in de afwerking hadden we de 10 op het scorebord “moeten” zetten. Het bleef bij een 2-1 overwinning. Ondanks de hitte een puike prestatie met een volledig team als uitblinker wat mij betreft. .. en het zonnetje scheen nog lang, warm en gelukkig!! Na de wedstrijden schoten velen nog even door de supermarkt om wat bbq vlees te bemachtigen, drankjes en ijsjes om zo deze fijne zaterdag weer af te sluiten! Namens de jeugdcommissie